Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ "έκοψε κάθε πολιτική σχέση με το ΠΑ.ΣΟ.Κ" !

"Η απόφαση της Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. να κόψει κάθε πολιτική σχέση με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και οι διαρροές για δήθεν συναντήσεις και συμμετοχής υπουργών της σημερινής κυβέρνησης ( Κ. Σκανδαλίδη) στη διαμόρφωση της είναι τουλάχιστον ψευδείς και αναληθείς και πλησιάζει τα όρια της προβοκάτσιας".

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ -ΟΤΑ που κοινοποιήθηκε πριν λίγο και αναφέρεται στις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από την απόσχισή της από το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα τις επαφές της με το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Γιάννη Δημαρά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

"Οι αποφάσεις της Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. σε όλη την συνδικαλιστική της παρουσία, παίρνονται μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες της παράταξης και χωρίς να υπάρχει καμιά έξω θεσμική παρέμβαση που να επιβάλλει τις αποφάσεις της. Ο Γραμματέας της Σ. Ε. Θέμης Μπαλασόπουλος έχει να συναντηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τουλάχιστον πάνω από 9 μήνες και η δήθεν “εμπλοκή” του στην απόφαση της Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. χωρίς ο συντάκτης του άρθρου να έχει την στοιχειώδη ευθιξία να επικοινωνήσει με τη Σ.Ε. της Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. μεθοδεύεται στην προσπάθεια κάποιων, πίσω από την πρωτοβουλία της παράταξης μας να εντάξουν κινήσεις που αποσκοπούν στις εσωτερικές κομματικές εξελίξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Οι συναντήσεις της Γραμματείας της Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. με εκπροσώπους κομμάτων ( ΣΥΡΙΖΑ, ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, κλπ) γίνεται με πρωτοβουλία των Πολιτικών Φορέων με ξεκάθαρη την τοποθέτηση των εκπροσώπων της Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. ότι δεν αναζητούν πολιτική στέγη αλλά τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου που θα αγωνιστεί για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του μνημονίου.
Τα μέλη και οι φίλοι της Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. που στην συντριπτική πλειοψηφία τους στηρίζουν την απόφαση της παράταξης, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση είναι ξεκάθαρη, υγιής και κάθε προσπάθεια να την εμπλέξουν σε στρατηγικές και επιλογές στα εσωτερικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το λιγότερο ύποπτη και καθοδηγούμενη".

Ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής της Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α.
ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο Δήμος Λαυρεωτικής προτείνει νέο χώρο για τo XΥΤΑ

Την περιοχή Φοβόλες πλησίον της παλιάς ΧΑΔΑ υποδεικνύει ο Δήμος Λαυρεωτικής ως χώρο των εγκαταστάσεων για τη διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων.
Προϋπόθεση για τη λειτουργία του ολοκληρωμένου και σύγχρονου αυτού συστήματος, δυναμικότητας 60.000-80.000 τόνων ετησίως, είναι να αποτελεί ο ίδιος ο Δήμος, βασικός διαχειριστής του.

Η παραπάνω θέση αποτελεί εναλλακτική της προηγούμενης για το Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) την οποία είχαν προτείνει πρόσφατα στους συναρμόδιους υπουργούς και είχαν αναλύσει κυρίως στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Η. Λιακόπουλο.

Το ζήτημα τέθηκε υπό συζήτηση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενόψει του περιφερειακού συμβουλίου της Πέμπτης με κύριο θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Ωστόσο η παράταξη του πρώην Δημάρχου Κερατέας Σταύρου Ιατρού με κατάθεση κειμένου υπογεγραμμένου από 600 κατοίκους ζήτησε την αναβολή της συζήτησης προκειμένου να γίνει καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων.

Ο πρώην δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς μετά την διάσταση απόψεων που παρατηρήθηκε πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην πόλη της Κερατέας, προκειμένου να αποφασίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στην απόφασή τους.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου για την πεζογέφυρα της οδού Αναβρύτων

Με αφορμή το περιεχόμενο  ανάρτησης , που αφορά στην πεζογέφυρα της οδού Αναβρύτων, θα θέλαμε να...αποκαταστήσουμε την αλήθεια στα όσα ψευδή αναφέρονται σε αυτήν. Συγκεκριμένα :

Πρώτον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου λέει αλήθειες και δεν κοροϊδεύει τον κόσμο, όπως ψευδώς αναφέρετε. Το κόστος κατασκευής των δύο πεζογεφυρών ανήλθε, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, στο 1.800.000 ευρώ. Το ποσό των 2.087.399,27 ευρώ που αναγράφεται στην πινακίδα αφορά στον αρχικό προϋπολογισμό δημοπράτησης του έργου. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το έργο έγινε με διαγωνισμό και επιτεύχθηκε έκπτωση. Η διαφορά από τον αρχικό προϋπολογισμό , τα 287.000 ευρώ που αναρωτιέστε που πήγαν, σας ενημερώνουμε ότι παρέμειναν στο ταμείο του Δημοσίου, αφού η διαφορά αυτή είναι η έκπτωση του έργου.

Δεύτερον , το ότι είναι αναγκαίες για την ασφάλεια των μετακινήσεων οι πεζογέφυρες, δεν το υποστηρίζει μόνον η σημερινή Διοίκηση, το υποστηρίζουν και οι κάτοικοι της πόλης. Το επιβεβαιώνουν και οι εκθέσεις της Τροχαίας που αναφέρονται στα θανατηφόρα ατυχήματα, και όχι μόνον σε απλά ατυχήματα, που έχουν γίνει στον άξονα της λεωφόρου Κηφισίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύκτας. Τι άλλο χρειάζεστε για να πειστείτε, δεν σας αρκούν οι θάνατοι 3 αθώων συμπολιτών μας και ο τραυματισμός πολλών ακόμα ; Επιπλέον, αν δεν ήταν χρήσιμες για την ασφάλεια των πολιτών οι πεζογέφυρες, όπως επανειλημμένα, αλλά εντελώς αβάσιμα, ισχυρίζεστε, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής πεζογεφυρών σε όλο το Λεκανοπέδιο, που υλοποιείται από το Υπουργείο Υποδομών;

Τρίτον, η μια από τις δύο πεζογέφυρες του Αμαρουσίου, αυτής της οδού Αναβρύτων, δεν έχει δοθεί ακόμη προς χρήση στους κατοίκους, αν και έχει τοποθετηθεί εδώ και μήνες ( η άλλη πεζογέφυρα επί της Δ. Γούναρη χρησιμοποιείται κανονικά). Για το γεγονός αυτό αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Πολιτεία η οποία δεν έχει εκταμιεύσει τα χρήματα για την αποπληρωμή του έργου προς τον εργολάβο. Από το 1.800.000 ευρώ που κόστισαν οι δύο πεζογέφυρες ( συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), έχουν πληρωθεί μόλις 106.457,36 ευρώ. Ποσό ελάχιστο με δεδομένο ότι η μια γέφυρα είναι 100% έτοιμη και χρησιμοποιείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ η δεύτερη είναι κατά 80% έτοιμη και απομένει μόνον η εγκατάσταση των ανελκυστήρων.

Για την εξέλιξη αυτή δεν είναι ο Δήμος υπεύθυνος, υπεύθυνοι είναι αυτοί που διαχειρίζονται τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Δηλαδή η Πολιτεία.

Τέταρτον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σέβεται απόλυτα τα χρήματα όλων των φορολογουμένων, κι όχι μόνον των δημοτών της. Γι αυτό και όσα χρήματα έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε από εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα, έχουν γίνει έργο στην πόλη μας. Έργο που το βλέπουν όλοι και το ζουν οι κάτοικοι. Θα έπρεπε λοιπόν να χαίρεστε, αν και δεν είστε κάτοικος όπως λέτε, που τα χρήματα από τους φόρους σας έπιασαν τόπο και έγιναν έργο που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει. Όπως χαίρονται και οι συμπολίτες μας όταν βλέπουν ότι τα χρήματα που πληρώνουν ως Έλληνες φορολογούμενοι κι αυτοί, γίνονται πραγματικό έργο σε όλη την Ελλάδα και δεν σπαταλιούνται άσκοπα.

Τέλος, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι σεβόμαστε απόλυτα τις απόψεις όλων των πολιτών , είτε συμφωνούμε μαζί τους είτε όχι. Αρκεί αυτές οι απόψεις να είναι τεκμηριωμένες και να ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Χαρακτηρισμούς όπως «κάτι εδώ βρωμάει» , «γκεμπελικές μέθοδοι λάσπης» και περί «δεινόσαυρων της πολιτικής», αφορούν σε όσους χρησιμοποιούν την ανωνυμία του διαδικτύου για να προβάλλουν ψέματά τους και σκοπιμότητές τους.

Γκεμπελικό είναι το περιεχόμενο όποιας ανάρτησης στο διαδίκτυο και στη διάθεση ευρύτατου κοινού, διαστρεβλώνει πλήρως την αλήθεια και μάλιστα με σκοπό τη δημιουργία λανθασμένων-και όχι μόνο- εντυπώσεων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, σεβόμενοι τους κανόνες της Δημοκρατίας και τους αναγνώστες της ιστοσελίδας σας, θα απαντούμε άμεσα σε όσα αναφέρονται στο Δήμο Αμαρουσίου , πάντοτε με αληθείς και τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Θεσσαλονίκη- Σαξώνης για κομπίνα στον Δήμο: ''Εκτελούσα άνωθεν εντολές''!

Το «κατώφλι» του γραφείου του γ' ειδικού ανακριτή, Κώστα Αλεξίου, πέρασε πρώτος ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» του οικονομικού σκανδάλου και προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος απολογήθηκε συμπληρωματικά...

Ο 47χρονος πρώην ταμίας του δήμου υποστήριξε ότι εκτελούσε άνωθεν εντολές κι ότι ο ίδιος ήταν αυτός που με τις καταθέσεις του έχει ομολογήσει το σκάνδαλο. Μετά το πέρας της διαδικασίας επέστρεψε στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται.

Ακολούθησαν τέσσερις υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν τις πράξεις της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση και στην πλαστογραφία, καθώς και της παράβασης καθήκοντος. Πρόκειται για τέσσερις εργαζόμενες στην Υπηρεσία Οργάνωσης και Μεθόδων, στο Τμήμα Εκκαθάρισης και στο Λογιστήριο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενες, απολογήθηκαν με υπόμνημα, αρνούμενες τα αδικήματα που τους αποδίδονται και δηλώνοντας άγνοια για τα όσα συνέβαιναν στα ταμεία του δήμου. Τελικά, αφέθηκαν ελεύθερες χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων για την υπόθεση -συνολικά 25 άτομα- ανάμεσα τους κι ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Εγκαταλείπουν τον Γκλέτσο οι σύμβουλοί του..

Νέα έκρηξη στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Στυλίδας.

Η αιφνιδιαστική παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Παντελή Βελεσιώτη... προκαλεί τριγμούς στο εσωτερικό της παράταξης του Απόστολου Γκλέτσου πέντε μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Υποδειγματικές μητέρες βραβεύτηκαν στο Μαρούσι

Υποδειγματικές μητέρες της πόλης βράβευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, τιμώντας την ημέρα της Μητέρας

Για πρώτη φορά εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του πολυχώρου Maroussi

Μία βραδιά λόγου και μουσικής, αφιερωμένη στη μητέρα ως διαχρονικό σύμβολο της κοινωνίας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου με την πλήρη στήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου και του Δημοτικού Ωδείου.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τίμησε υποδειγματικές μητέρες της πόλης. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κατάσχεται η περιουσία του δημάρχου Τήλου!

Την κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του δημάρχου Τήλου και μελών του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης για χρέος του δήμου συνολικού ύψους 300 χιλιάδων ευρώ.

Την απόφαση του επιθεωρητή στηλιτεύει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, λέγοντας πως είναι μια απόφαση απαράδεκτη.

«Τα χρήματα δαπανήθηκαν από το 2004 μέχρι σήμερα, κατόπιν εγκρίσεως της περιφέρειας, για διατροφή - διαμονή φοιτητών του ΕΜΠ -στο πλαίσιο εκπαίδευσης τους, και χάριν των οποίων χαρτογραφήθηκε το νησί».

«Δεν μπορεί να δαπανώνται 34 χιλιάδες ευρώ για μια εκδήλωση ή 124 χιλιάδες ευρώ για λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων» απάντησε ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης Μανόλης Καριωτάκης.

«Είναι άδικο να μας καταλογίζει λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων όταν όλοι γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητα στις υπηρεσίες του νησιού» ανταπαντά ο δήμαρχος Τήλου.

Ο κύριος Καρυωτάκης όμως επιμένει πως οι δαπάνες δεν εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο και στέλνει την υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
skai

ΣτΕ: Απόρριψη προσφυγών δήμων κατά του «Καλλικράτη»

Συνταγματικές και νόμιμες κρίθηκαν οι συνενώσεις των Δήμων και Κοινοτήτων, που έγιναν σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή της κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με πληροφορίες.
Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει Δήμοι και Κοινότητες, ειδικά ορεινών περιοχών, κατά του «Καλλικράτη» (νόμος 3852/2010) και κατά αποφάσεων του υπουργού Εσωτερικών, με τις οποίες καθορίζεται ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας, ο οποίος και μειώθηκε. Οι Δήμοι υποστηρίζουν ότι ο «Καλλικράτης» είναι αντίθετος στις συνταγματικές επιταγές.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποδέχθηκαν τις εισηγήσεις των συναδέλφων τους Ν. Μαρκουλάκη και Παναγιώτας Καρλή, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει ότι «δεν αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος νόμος με τον οποίο προβλέπεται η κατάργηση, ακόμη και σε ευρύτατη έκταση, πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συνένωση ή συγχώνευσή τους σε ενιαίους (μεγαλύτερους) Οργανισμούς και η ανάθεση στους Οργανισμούς αυτούς της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων των καταργούμενων Δήμων και Κοινοτήτων, βάσει τοπικών δεδομένων και κριτηρίων, τα οποία συναρτώνται κατ' αρχήν με τις γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες των οικείων περιοχών, σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Εκδήλωση Παρουσίασης Λευκώματος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης !

Στην εκδήλωση Παρουσίασης Λευκώματος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης  ο πρόεδρος κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος προλόγισε:

To Λεύκωμα δεν αποτελεί μόνον μια απλή ιστορική αναφορά στους 45 Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, όπως διαμορφώθηκαν μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση του 1998, υπό την ονομασία «Καποδίστριας». Εμπεριέχει σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα αυτών των περιοχών, για τη δράση της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης και για τις αναπτυξιακές προοπτικές του. Αποτίει φόρο τιμής στους ανθρώπους που διακόνησαν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Νομό Θεσσαλονίκης την τετραετία 2007-2010, και η οποία αποτελεί το τέλος μιας ιδιαίτερα δημιουργικής εποχής για τους Δήμους της περιοχής.

Η νέα πραγματικότητα του Καλλικράτη φέρνει προκλήσεις και αναδεικνύει προβλήματα που οι καινούριοι αιρετοί θα αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια. Τα προβλήματα αυτά δεν οφείλονται κατά βάση στις προηγούμενες διοικήσεις που κατόρθωσαν να λειτουργούν απρόσκοπτα τους Δήμους τους, αλλά στη μείωση των πόρων, στην υπερφόρτωση με νέες αρμοδιότητες χωρίς πόρους και στην ουσιαστική υποβάθμιση του έργου και του ρόλου των αιρετών. Στις τεράστιες δυσκολίες που έρχονται, το έργο της ΤΕΔΚ και της προηγούμενης γενιάς αυτοδιοικητικών αποτελεί παρακαταθήκη αγωνιστικότητας, δημιουργικότητας και διεκδικήσεων για μια σύγχρονη και ισχυρή αυτοδιοίκηση, αλλά και για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ολοκληρώνουμε τη δωδεκαετία προσφοράς μας με όραμα την Ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση. Αυτό το όραμα αξίζει να συνεχίσει να οδηγεί τα βήματα των επόμενων διοικήσεων των αυτοδιοικητικών οργάνων, καθώς οι αποκλίσεις από τον ευρωπαϊκό δρόμο προδιαγράφονται μεγαλύτερες και το πεδίο για αγώνες και δημιουργία λαμπρό, με τους πολίτες να περιμένουν από τους Δήμους περισσότερα, όσο βαθαίνει η ύφεση κι αυξάνουν η ανεργία και τα προβλήματα. Ο δρόμος της δημιουργίας και του αγώνα είναι πλέον γνωστός και ανοικτός. Καλή επιτυχία!"

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ποσό 1.362.700 ευρώ στις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων

Με 1.362.700 ευρώ, ενισχύει τις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος, για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού τους.

Το ποσό θα αποδοθεί στις δικαιούχες ΤΕΔΚ, με χρηματική εντολή του υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Μαρούσι: Stop σε σκάνδαλο με πεζογέφυρες ύψους 2,7 εκ. €

Στην ακύρωση του «κατεπείγοντος» διαγωνισμού με τον οποίο δόθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου αυθημερόν (!) η κατασκευή δύο νέων πεζογεφυρών κόστους 2,7 εκ. ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο γ. γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Συγκεκριμένα, με την αριθμ. πρωτ. 10007/6973 απόφαση του ο κ. Λιακόπουλος ακύρωσε την υπ' αριθμ. 32/11 απόφαση (και των δύο ορθών επαναλήψεων) της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου μετά από προσφυγή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης και Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

“Μας στοχοποιεί ο κ. Κακλαμάνης”

Σε ανακοίνωση του ο ραδιοσταθμός Αθήνα 984 αναφέρει:

Μας προκαλεί θλίψη η σημερινή αντίδραση του κ. Ν. Κακλαμάνη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
Σε μια μέρα που ο σταθμός έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος για την πρωτοβουλία του για την κοινή ραδιοφωνική εκπομπή των ραδιοσταθμών της πόλης  ενάντια στη βία, ο κ. Κακλαμάνης επέλεξε (πάλι) να στοχοποιήσει τον 9,84. Διότι, όπως είπε, προσκλήθηκε να μιλήσει ο δήμαρχος, κ. Γ. Καμίνης, αλλά δεν προσκλήθηκε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης και άλλοι εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων.
Το λέει αυτό, διότι ο κ. Κακλαμάνης είχε συνηθίσει να έχει ντουντούκα του τον 9,84. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι ο 9,84 δεν πρότεινε τη συμμετοχή του κ. Καμίνη.
Ο 9,84 πρότεινε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Νίκο Αλιβιζάτο, τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.
Τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων πρότεινε ο διευθυντής του Real Fm, κ. Χρήστος Μπάρλας, κι αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν και οι διευθυντές των άλλων ραδιοσταθμών, στους οποίους κοινοποιήθηκε η σχετική πρόταση από πλευράς Real fm.
Σημειώνουμε, επίσης, ότι ο κ. Καμίνης δεν έχει φιλοξενηθεί ούτε μία φορά στον 9,84, εν αντιθέσει με τον κ. Κακλαμάνη ο οποίος μόλις την προηγούμενη Πέμπτη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του κ. Βασίλη Πάικου.
Τέλος, όσον αφορά τον ξενόγλωσσο Air 104,4, υπενθυμίζουμε ότι ο σταθμός έκλεισε επί κ. Κακλαμάνη, επειδή η τότε Δημοτική Αρχή δεν είχε φροντίσει την αδειοδότησή του. Αντίθετα, η σημερινή διοίκηση διατήρησε τις θέσεις εργασίας και βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΕΣΡ για να δοθεί μια καθαρή λύση, που θα επιτρέψει στον AIR να εκπέμψει και πάλι.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

H Δημοκρατική Αριστερά για την εγκληματικότητα

Συνέντευξη τύπου για τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και των φαινομένων βίας στο κέντρο της Αθήνας, θα παραχωρήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ο υπεύθυνος από την Εκτελεστική Επιτροπή για θέματα Θεσμών, Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων, καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 23 Μαίου στις 12 μ.μ., στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς (Αγίου Κωνσταντίνου 40).

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» (Νόνη Καραγιάννη), αναφερόμενος στα θέματα που αφορούν το Κέντρο της Αθήνας μεταξύ άλλων τόνισε :

«Σήμερα έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της πόλης. Μια μάχη ενάντια στις συμμορίες, τη Χρυσή Αυγή, τους ακραίους αντιεξουσιαστές, τα κυκλώματα μαφίας που συνδέονται μα τα ναρκωτικά, τη πορνεία, το παραεμπόριο, την άναρχη μεταναστευτική ροή. Είναι τελικά η μάχη του δημοκρατικού κράτους απέναντι στην ανομία, τη βία, το βρώμικο χρήμα. Αφορά τη προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας ως κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα των πολιτών. Ιδιαίτερα των πιο φτωχών στρωμάτων που ζουν στις λαϊκές γειτονιές.»

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αττική: πέταξαν τον Καλλικράτη στα… Σκουπίδια

Μόλις 10 από τους συνολικά 65 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής έχουν ορίσει τους αντιπροσώπους τους για το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΔΚΝΑ ώστε να εκλέξουν νέο πρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή στον Ενιαίο Σύνδεσμο που διαχειρίζεται το θέμα των απορριμμάτων στην περιοχή.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τόσο στον «Καλλικράτη» (άρθρο 211 παρ. 4) όσο και σε από 28.12.2010 εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου προβλέπεται ότι μέχρι την αντικατάσταση του ΕΣΔΚΝΑ την 1η Ιουλίου από το νέο όργανο τον ΦΟΔΣΑ με πρόεδρο τον περιφερειάρχη Αττικής, «θα πρέπει να ορισθεί νέο διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου».
Αποτέλεσμα, την ώρα που το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική με την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση του με δεδομένη και την προσπάθεια του Γιάννη Σγουρού να μην «αγγίξει» την καυτή πατάτα, να μην υπάρχει πρόσφατα εκλεγμένος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να διαπραγματευτεί το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ε.Ε. από την προ «Καλλικράτη» εποχή

Αντ' αυτού την υπόθεση «σκουπίδια Αττικής» διαχειρίζονται από την πλευρά των δήμων πρόσωπα που έχουν εκλεγεί με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2006, ορισμένοι μάλιστα εκ των οποίων δεν έχουν καν επανεκλεγεί δήμαρχοι! Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι πρώην δήμαρχοι Μεταμόρφωσης Δημήτρης Τζίτζιφας, Χολαργού Δημήτρης Νικολάου, Ηρακλείου Αττικής Σταύρος Γεωργόπουλος και Ψυχικού Παντελής Χαροκόπος.

Όπως προκύπτει από την από 5.5.2011 απάντηση του προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ Νίκου Χιωτάκη στον, πρώην αντιδήμαρχο - νυν δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων και μέλος της Ε.Ε. του Συνδέσμου Γιώργο Δημόπουλο ο οποίος ζητά τη σύγκλιση του νέου διοικητικού συμβουλίου στις 18.5 για την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και μελών Εκτελεστικής Επιτροπής οι δήμοι που έχουν ορίσει αντιπροσώπους είναι:

- Αθήνας
- Γλυφάδας
- Διονύσου
- Λυκόβρυσης - Πεύκης
- Νέας Ιωνίας
- Παπάγου - Χολαργού
- Πειραιά
- Πεντέλης
- Περιστερίου και
- Πικερμίου
Οι υπόλοιποι 55 συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Κηφισιάς όπου δήμαρχος είναι ο σημερινός πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Νίκος Χιωτάκης δεν έχουν μπει καν στον κόπο να ορίσουν τους αντιπροσώπους τους.

«Χάθηκε» και η υπουργική απόφαση

Επιπλέον, ακόμη αναμένεται η υπουργική απόφαση η οποία προβλέπεται τόσο στον Ν. 3852/2010 (άρθρο 211) όσο και στην προαναφερθείσα εγκύκλιο Ντόλιου, σύμφωνα με την οποία «ο ΕΣΔΚΝΑ λύεται και τίθεται σε εκκαθάριση με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών». Μάλιστα, ήδη κυκλοφορούν φήμες ότι η εκκαθάριση του ΕΣΔΚΝΑ θα πάρει παράταση μέχρι τα τέλη του 2011 (και βλέπουμε)....
http://www.aftodioikisi.gr

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Επεισόδια στην πορεία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν σήμερα έξω από τη Βουλή. Περίπου 50 διαδηλωτές εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου πετώντας δυναμιτάκια, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών. Ωστόσο ο αστυνομικός κλοιός κατάφερε να τους αποδυναμώσει και η ένταση αποκλιμακώθηκε άμεσα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε απο τα ΜΑΤ ο πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ Παναγιώτης Βελέτζας, ο οποίος διεκομίσθη άμεσα στο νοσοκομείο.

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

64 θέσεις προσωπικού στο Δήμο Ιωαννίνων

Την πρόσληψη 64 εποχικών υπαλλήλων προωθεί ο δήμος Ιωαννίνων. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει σύμβαση οκτώ μηνών.Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 20 Μαΐου.Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:
ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 49
ΥΕ Εργατών κήπων 15
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
1. Κυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
2. Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07.
3. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει κώλυμα στο πρόσωπό τους βάσει των διατάξεων της παρ. 1 άρθρο 206 του ν. 3584/07, δηλ. ότι ο υποψήφιος δεν έχει το κώλυμα της υπέρβασης της 8μηνης απασχόλησης σε φορείς του δημόσιου τομέα, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 του Ν. 3812/2009 (δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα, ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού ) μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Ιωαννιτών (Διεύθυνση: Αβέρωφ 21Γ, τηλέφωνο: 2651064107

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Απεργιακή εβδομάδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε απεργιακή τροχιά βρίσκεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ με πρόγραμμα κινητοποιήσεων, που καλύπτει ολόκληρη την εβδομάδα.

Αύριο και την Τρίτη οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς θα πραγματοποιήσουν τρίωρες στάσεις εργασίας τις πρώτες ώρες της βάρδιάς τους.

Για την Τετάρτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη γενική απεργία όλων των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο κέντρο της Αθήνας. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή.

Αντιδρούν στην επέκταση του ωραρίου των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό σταδιακά οι σταθμοί θα χάσουν τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα.

Το έργο της «ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ » ούτε ξεχνιέται, ούτε αμαυρώνεται

Όλη η επί 12ετία (1999-2010) Διοίκηση του Δ.Θ. (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Γ.Γραμματέας), κλήθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και πολύ περισσότερο όλοι οι Θεσσαλονικείς.

Οι Θεσσαλονικείς που επί τρεις συνεχόμενες τετραετίες μας επιβράβευσαν με την ψήφο τους, μας εμπιστεύθηκαν το τιμόνι της πόλης μας και παρακολουθούσαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση όλα αυτά τα χρόνια και το ήθος μας και την κοινωνική μας ευαισθησία και την εργατικότητά μας και την αποτελεσματικότητά μας.

Πολύ καλά πράττει η Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού παρουσιάσθηκε το φαινόμενο ένας επίορκος τέως υπάλληλος του Δ.Θ. να θεωρεί ότι για να ελαφρύνει την θέση του – σύμφωνα και με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο – μπορεί να κατηγορεί συλλήβδην την επί 12ετία Διοίκηση του Δ.Θ. και να καλούνται με αυτόν τον τρόπο ενώπιον του Ανακριτή, επίλεκτα στελέχη της κοινωνίας της πόλης μας, άνθρωποι που ανάλωσαν την ζωή τους στην υπηρέτηση του καθήκοντος και μόνον.

Επώδυνη η διαδικασία, αλλά αυτό προβλέπει δυστυχώς ο Νόμος.

Συγχρόνως όμως με διακατέχει και αίσθημα ικανοποίησης, διότι τώρα πλέον και με την σφραγίδα της Δικαιοσύνης, θα επιβραβευθεί το τεράστιο έργο της Παράταξης της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», μια προσφορά ανεπανάληπτη και σε επίπεδο έργων και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών και σε επίπεδο δημιουργίας νέων θεσμών και σε επίπεδο διαφάνειας και σε επίπεδο ήθους και χρηστής Διοίκησης.

Ήρθε όμως πιστεύω η ώρα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο να προβληματισθεί, και να υπάρξει κάποια νομοθετική πρόβλεψη για το μέλλον.

Διότι σήμερα έχουμε από την μία πλευρά αιρετούς για 10, 20 έως και 32 χρόνια, έχουμε ανθρώπους με κρυστάλλινη διαδρομή οι οποίοι εξήντλησαν με απόλυτη επιτυχία την δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία, έχουμε ανθρώπους που έγραψαν ιστορία και που δρουν κάτω από το φως της ημέρας και κρίνονται από τους συμπολίτες μας καθημερινά και από την άλλη πλευρά έχουμε έναν άνθρωπο που ομολόγησε ότι υπεξαίρεσε χρήματα των Θεσσαλονικέων, που βρίσκεται στην φυλακή, που το αυτοκίνητό του εμπλέκεται σύμφωνα με τον Τύπο σε ριφιφί που έγινε προ μηνών σε κοσμηματοπωλείο της πόλης μας, που μόλις προχθές πληροφορηθήκαμε από το αστυνομικό δελτίο ότι εξεβίαζε μέσα από τις φυλακές άλλο συμπολίτη μας και άλλα πολλά γνωστά και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και στην Αστυνομία και στην Δικαιοσύνη.

Και δυστυχώς με το υπάρχον Νομοθετικό πλαίσιο, άνθρωποι που ανάλωσαν την ζωή τους στην υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, γίνονται έρμαια του οποιουδήποτε εκβιαστή εξαπολύσει εναντίον τους μία τελείως αναπόδεικτη κατηγορία.

Μια τελείως αναπόδεικτη επαναλαμβάνω κατηγορία.

Θέλω να παρακαλέσω την Ελληνική Δικαιοσύνη προς την οποία – όπως έχω πει πολλές φορές – τρέφω απόλυτη εμπιστοσύνη, να επιταχύνει όσο γίνεται τις διαδικασίες – ήδη έχουν παρέλθει τρία χρόνια και τρεις μήνες από την ημέρα που αποκάλυψα προσωπικά σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την υπεξαίρεση και τον δράστη – έτσι ώστε τα επί 12ετία στελέχη της Διοίκησης του Δ.Θ. να συνεχίσουν απερίσπαστα και στο μέλλον να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και στην πόλη.

Τέλος, για άλλη μία φορά θα ήθελα να τονίσω, ότι το έργο της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» ούτε ξεχνιέται, ούτε αμαυρώνεται.

Οι Θεσσαλονικείς το βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους και το χαίρονται, ή το αναπολούν και κάνουν συγκρίσεις με το σήμερα.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

«Περαίωση» και για χρέη προς δήμους

Πάνω από 1,8 δισ. ευρώ θα αναζητήσουν οι δήμοι από τους οφειλέτες τους, μετά την τροπολογία την οποία κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που συζητείται ήδη στη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών προς τους ΟΤΑ.

Η ρύθμιση, για πρώτη φορά, αφορά όχι το σύνολο των οφειλετών αδιακρίτως, αλλά αποκλειστικά εκείνους, οι οποίοι ιδίως λόγω της κρίσης δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσουν το σύνολο των υποχρεώσεων τους προς τους δήμους.

Δεν επωφελούνται δηλ. οι «εκ συστήματος» κακοπληρωτές που δεν κατέβαλαν ούτε καν ένα εύλογο μέρος των οφειλών τους. Παράλληλα, δεν επιφέρει ούτε και τη διαγραφή του συνόλου των προστίμων, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν εξισώνεται ο συνεπής στις υποχρεώσεις του πολίτης με τον ασυνεπή.

Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση αυτή έρχεται μετά και την απόφαση της κυβέρνησης ότι για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας απαιτείται πλέον η τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και με τους ΟΤΑ.

Οι πολίτες με τη ρύθμιση μπορούν να καταβάλουν τις οφειλές είτε εφάπαξ είτε με ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Στην πρώτη περίπτωση, της εφάπαξ καταβολής, οι υπόχρεοι εκτός από την βασική οφειλή καταβάλλουν το 15% του ποσού που αντιστοιχεί στα πρόστιμα και προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.

Στην περίπτωση της καταβολής με δόσεις η καταβολή των προστίμων και προσαυξήσεων λόγω εκπρόθεσμης καταβολής ορίζεται στο 30% του συνολικού ποσού.

Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται με αίτηση του υπόχρεου η οποία πρέπει να υποβληθεί στον δήμο εντός τριών μηνών από την ημερομηνία που εκδίδεται η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη ρύθμιση των χρεών. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση του δήμου περί του ύψους και του είδους της οφειλής η οποία έχει εκδοθεί από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του, καθώς και καταβολή ποσοστού της ρυθμιζόμενης οφειλής το οποίο διαφοροποιείται ανάλογα με τον τρόπο καταβολής. Εάν δεν καταβληθούν δύο δόσεις ή η τελευταία δόση εντός δύο μηνών από την λήξη της, ο υπόχρεος χάνει το ευεργέτημα και αναβιώνει η οφειλή όπως αυτή ήταν διαμορφωμένη προ της ρύθμισης.

Στις οφειλές, οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν περιλαμβάνονται τα μισθώματα, οφειλές οι οποίες έχουν βεβαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις ή εκκρεμούν γι΄ αυτές προσφυγές στα δικαστήρια έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση καθώς και οφειλές για τις οποίες έχει αποφανθεί η αρμόδια φορολογική επιτροπή και έχουν επικυρωθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Οι οφειλέτες μπορούν να προμηθεύονται αποδεικτικό ενημερότητας μηνιαίας ισχύος, εφόσον καταβάλλουν το 50% της αρχικής οφειλής.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Στον ειδικό ανακριτή ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα θα κληθεί να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου στον 3ο ειδικό ανακριτή ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κατηγορείται μαζί με άλλα 24 άτομα για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πήρε το μεσημέρι προθεσμία από τον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, για να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και να ετοιμάσει την απολογία του, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Μαζί του κλήθηκαν σε απολογία και πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου άλλα 24 άτομα που κατηγορούνται για την υπεξαίρεση ύψους 51,4 εκατ. ευρώ, από τα ταμεία του δήμου. Ανάμεσά τους είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Μ. Ζορπίδης, Απ. Τσουρέκας και Θ. Αθανάσαρος, ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, διοικητικά στελέχη και υπάλληλοι του δήμου, αλλά και ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» του σκανδάλου, πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, Π. Σαξώνης, ο οποίος κρατείται προσωρινά στις φυλακές για την υπόθεση, από τον περασμένο Μάιο.
Στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού και της πλαστογραφίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, της συνέργειας στις συγκεκριμένες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.
Όλοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν κατά περίπτωση στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ειδικός ανακριτής συνέταξε δύο ειδών κατηγορητήρια. Το ένα αφορά τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους στενούς συνεργάτες του και περιλαμβάνει όλες τις κακουργηματικές πράξεις, ενώ το άλλο αφορά τους υπαλλήλους του δήμου για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, για να υποβληθεί πρόταση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και στη συνέχεια να εκδοθεί βούλευμα.


Πηγή:PolisPress.gr

"O Δήμος Παξών δεν είναι υπερχρεωμένος"

PaxoiImage by gterez via FlickrΑναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την ανάρτηση στον ιστότοπο του υπουργείου εσωτερικών αλλά και των ανακοινώσεων του Κου Υπουργού, λίστας Δήμων με συνολικό χρέος άνω του 150% των τακτικών τους εσόδων και της ΣΑΤΑ, για τους οποίους εκπονείται πρόγραμμα εξυγίανσης, έχουμε να ανακοινώσουμε τα ακόλουθα :

· Η μόνη δανειακή σύμβαση που έχει ο Δήμος Παξών με τράπεζα ή άλλο φορέα, είναι αυτή με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 160.000 €. Η βραχυπρόθεσμη υποχρέωση για το 2011 ανέρχεται σε 21.636 €. Ο Δήμος μας εξοφλεί κανονικά τις τοκοχρεολυτικές δόσεις μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.)

· Ο Δήμος Παξών όφειλε στις 31/12/2010 σε προμηθευτές το ποσό των 176.372,83 €. Δεν οφείλει σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλο φορέα.

· Τα εισπραχθέντα τακτικά έσοδα του Δήμου χωρίς την ΣΑΤΑ για το 2010 ανήλθαν σε 1.490.031 €.

· Τα οικονομικά στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο ανακτήθηκαν από τη βάση οικονομικών δεδομένων της ΕΕΤΑΑ στην οποία ο Δήμος Παξών αναγκάστηκε κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους μηχανογράφους να καταχωρήσει τα ίδια στοιχεία τουλάχιστον τρείς φορές λόγω προβλημάτων που διαπιστώθηκαν στο λογισμικό της βάσης, χωρίς τελικά το πρόβλημα να διορθωθεί με αποτέλεσμα η δανειακή υποχρέωση για το 2011 ύψους 21.636,01 € να αναγραφεί ως 2.163.601 €.

· Διαμαρτυρόμαστε για την προχειρότητα όλων των εμπλεκόμενων στην αντιμετώπιση ενός τόσου σοβαρού ζητήματος και την ανάρτηση λίστας υπερχρεωμένων Δήμων, στην οποία λανθασμένα συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Παξών χωρίς να διασταυρωθούν προηγουμένως τα οικονομικά στοιχεία και χωρίς να ενημερωθούν οι ίδιοι οι δήμοι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ακυρώνοντας έτσι την προσπάθεια όσων εργάζονται για να προσφέρουν και να βάλουν ένα λιθαράκι σε αυτό που λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση.

· Τέλος, ζητείται η άμεση διόρθωση της λίστας και αποκατάσταση της εικόνας του Δήμου μας.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ορίστηκε ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

The city hall of Dimos Litohorou, in LitohoroImage via Wikipedia
Τον Γιώργο Φαρμάκη εξέλεξαν στη θέση του αναπληρωτή δημάρχου Δίου-Ολύμπου τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης. 

Ο Γ. Φαρμάκης θα αντικαταστήσει προσωρινά τον Γιώργο Παπαθανασίου, ο οποίος τέθηκε σε αργία μετά την απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου.

Ο πρώην αντιδήμαρχος προτάθηκε από τη δημοτική αρχή του κ. Παπαθανασίου, ενώ αναπληρώτρια του κ. Φαρμάκη εξελέγη η αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη.

Ο Γ. Παπαθανασίου έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για υπόθεση πώλησης αδρανών υλικών κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος στον πρώην δήμο Λιτοχώρου.
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

57 εργαζόμενοι προς την έξοδο στο Δήμο Καλαμπάκας

Kalabaka w Grecji, Kalampaka (Kalambaka)in GreeceImage via Wikipedia
Την πόρτα της εξόδου από την εργασία τους αναμένεται να περάσουν, αν δεν αλλάξει κάτι από πλευράς του Υπουργείου σήμερα, οι υπάλληλοι μερικής απασχόλησης των Δήμων. Στον Δήμο Καλαμπάκας συνολικά 57 υπάλληλοι μερικής απασχόλησης θα πάψουν να εργάζονται, αφού το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης ολοκληρώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου το Σάββατο 30-4-2011.

Οι συμβάσεις των περισσοτέρων μερικώς απασχολουμένων στο δήμο μας λήγουν αύριο, όμως παρατηρείται και μια αδικία εις βάρος κάποιων που η σύμβαση δεν λήγει αύριο αλλά στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν και θα συμπληρωθεί 18μήνο εργασίας. Το υπουργείο, όμως, αποφάσισε πως το πρόγραμμα της μερικής απασχόλησης πρέπει να κλείσει πολύ νωρίτερα, που σημαίνει πως και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα φύγουν από την εργασίας τους.


Προβλήματα στον Δήμο Η αποχώρηση των εργαζομένων με τον πρόγραμμα της μερικής απασχόλησης αφήνει πολλά κενά στον Δήμο Καλαμπάκας και δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα. Τα κυριότερα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στους τομείς της καθαριότητας, των βρεφονηπιακών σταθμών και στο ΚΑΠΗ, όπου τα τρία από τα τέσσερα άτομα που εργάζονται εκεί είναι μερικής απασχόλησης και θα αποχωρήσουν, όποτε ένα άτομο καλείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του.

Από την πλευρά της η δημοτική Αρχή περιμένει μήπως και το υπουργείο εγκρίνει κάποια παράταση, αλλά απ’ ό,τι διαφαίνεται δεν αναμένεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Εξετάζεται, επίσης, το ενδεχόμενο να αποσπαστούν διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου στο ΚΑΠΗ και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά υπάρχει ένα θέμα με την καθαριότητα, αφού κανείς δεν θέλει να πάει σε τέτοιο πόστο. Προφανώς μελλοντικά θα γίνουν νέες προσλήψεις στον Δήμο Καλαμπάκας, μέσω ΑΣΕΠ, αφού πρώτα εγκριθούν οι θέσεις που θα ζητήσει ο Δήμος και βεβαίως πρόκειται για μια διαδικασία χρονοβόρα.

Αναφορικά με το ερώτημα που τίθεται, σε ό,τι αφορά στις προγραμματισμένες προσλήψεις για το εγγύς μέλλον, από τον ΑΣΕΠ μας διευκρίνισαν πως το κώλυμα ισχύει μόνο για συμβάσεις έως και οκτώ μήνες, άρα αρκετοί υπάλληλοι που θα απολυθούν το Σάββατο θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις για πρόσληψη. Σημειώνεται, τέλος ότι από την αρχή του έτους έχουν μείνει χωρίς δουλειά 51 άτομα που δούλευαν στο δήμο Καλαμπάκας με συμβάσεις έργων και ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι εργαζόμενοι της ίδιας κατηγορίας, η προσφορά των οποίων έχει κριθεί απαραίτητη, ωστόσο το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο.
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ"
Enhanced by Zemanta

Σε πρόγραμμα εξυγίανσης ο Δήμος Ιωαννιτών λόγω χρεών

Σε πρόγραμμα εξυγίανσης θα μπουν 58 υπερχρεωμένοι δήμοι της χώρας, που έχουν συνολικό χρέος, σε σχέση με τα τακτικά τους έσοδα, πάνω και το 100% των εσόδων τους.Ο δήμος Ιωαννιτών, συγκαταλέγεται σε αυτούς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με χρέος πάνω από το 100% των τακτικών εσόδων του. Το πρόγραμμα εξυγίανσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού, θα προβλέπει πάγωμα προσλήψεων, πάγωμα χρηματοδότησης εκδηλώσεων δημοσίων σχέσεων και υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και μέτρα όπως επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων, χαμηλότερο επιτόκιο και χορήγηση περιόδου χάριτος για ορισμένες περιπτώσεις δήμων.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών συμμετέχει στη 2η Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας

Ο πλούτος  της ελληνικής υπαίθρου αλλά και  τα εκλεκτότερα αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά θα παρουσιαστούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο AGRO QUALITY FESTIVAL – ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 13-15 Μαΐου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.
Η Ελληνική Περιφέρεια, έχει δηλώσει δυναμικό  παρόν  στο φεστιβάλ με  τα πιστοποιημένα (ΠΟΠ & ΠΓΕ) και τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου τους παρουσιάζοντας αυτό που ονομάζουμε ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Στόχος του  Φεστιβάλ είναι:
- η ενημέρωση  των καταναλωτών για τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά
- η προώθηση  της υγιεινής διατροφής και  της ασφάλειας του καταναλωτή 
- η προτροπή  των καταναλωτών στην αγορά  ελληνικών πιστοποιημένων προϊόντων  προωθώντας την καλλιέργεια καταναλωτικής συνείδησης – Agroκουλτούρα
- η παρουσίαση  των εταιριών πιστοποίησης και  γεωργικών συμβούλων και του  ρόλου τους στην ελληνική αγορά 
- η συμμετοχή  μικρών και μεγάλων επισκεπτών στα δρώμενα του «Παραδοσιακού Χωριού», μέσω των Θεματικών που θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, για να αναπαραστήσουν το παλιό ελαιοτριβείο, τυροκομείο, φούρνο, αποσταγματοποιείο, μελισσοκομείο κ.λ.π.
- η αναβίωση ηθών και εθίμων της Ελλάδας καθώς και παραδοσιακών παιχνιδιών που θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν όλα τα παιδιά στο χώρο του «Παραδοσιακού Χωριού»
Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο για την Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, ο 2ος Διαγωνισμός Ελληνικής Επιτραπέζιας Ελιάς και θα λειτουργήσει το Αγροτικό Χωριό, το οποίο θα δίνει την
δυνατότητα να γνωρίσουν  οι επισκέπτες τον παραδοσιακό τρόπο  παραγωγής ελληνικών προϊόντων  μέσα από εργαστήρια και δράσεις.
Ο πολυχώρος «Τεχνόπολις», που θα φιλοξενήσει το «Agro Quality Festival», βρίσκεται στο Γκάζι, στο κέντρο της Αθήνας,
δίπλα ακριβώς  στην στάση του Μετρό «Kεραμεικός» και είναι προσβάσιμο από ένα πολυάριθμο δίκτυο συγκοινωνιών. 
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών  καλεί όλους τους επιχειρηματίες και  παραγωγούς που ενδιαφέρονται να στείλουν δείγματα των προϊόντων τους να επικοινωνήσουν με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού Άργους. 
Υπεύθυνη  επικοινωνίας κα Γεωργία  Μούκα 27510 62143 
Σας περιμένουμε  να γιορτάσουμε μαζί και να γευτούμε ελληνικά εδέσματα.

Μπάζει …νερά το δημαρχείο Σερρών!

Ελληνικό, άρα πραγματικό! Με ομπρέλες θαλάσσης υπάλληλοι του δήμου Σερρών προσπάθησαν να προστατέψουν τις ηλεκτρονικές συσκευές λόγω των νερών της βροχής που έμπαιναν στο εσωτερικό των γραφείων της Τεχνικής Υπηρεσίας από το ταβάνι.
Το δημαρχείο Σερρών είναι ένα παλιό κτίριο που αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων ενώ δεν επαρκούν οι πόροι για τη συντήρησή του.

Πηγή: www.infoserres.gr

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η ΔΗΜ.ΑΡ. προτείνει λύσεις για την Κερατέα και όχι μόνο...

Χρειάσθηκαν τέσσερις μήνες άγονων και βίαιων αντιπαραθέσεων και απαράδεκτων προσπαθειών επιβολής λύσεων με αστυνομικά μέτρα, ώστε να πράξει η κυβέρνηση το αυτονόητο. Να δεχθεί να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς της Λαυρεωτικής για το κρίσιμο όσο και κατεπείγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αν. Αττικής.

Η λύση που θα προκριθεί –πάντα στα όρια του δήμου Λαυρεωτικής– πρέπει να :

· αποκλείει κάθε περίπτωση υγειονομικής ταφής σύμμεικτων απορριμμάτων, χωρίς την προαπαιτούμενη επεξεργασία

· αποκλείει κάθε σκέψη για μεθόδους πυρόλυσης / αεριοποίησης (τεχνολογίες πανάκριβες, εκτός τόπου για την ελληνική πραγματικότητα)

· δίνει άμεση προτεραιότητα στην ολοκληρωμένη ανακύκλωση (με διαλογή στην πηγή), κομποστοποίηση των οργανικών, πλήρη εφαρμογή συστημάτων ειδικών αποβλήτων και άμεσα μέτρα ελέγχου και διαχείρισης βιομηχανικών και τοξικών αποβλήτων.

· εξασφαλίζει οικονομικούς πόρους από τα σχετικά προγράμματα της Ε.Ε. και

· πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Η Δημοκρατική Αριστερά από την αρχή της κρίσης έδειξε με συνέπεια τον ορθό δρόμο: λύση σύμφωνη με τα πορίσματα και τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, με αναζήτηση κοινωνικής συναίνεσης.

Η προτεραιότητα της ανακύκλωσης δεν μπορεί να αφεθεί σε μεμονωμένες πρωτοβουλίες, αλλά να ενισχυθεί οργανωμένα, συγκροτημένα και καθολικά από την πολιτεία. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Δημοκρατική Αριστερά επεξεργάζεται σχέδιο νόμου για να συμβάλει στην κατεπείγουσα ανάγκη να ξεκινήσει η γενικευμένη ανακύκλωση σε όλη τη χώρα. Ο χρόνος που υπάρχει είναι ελάχιστος: ας μην σπαταληθεί στο βωμό της πελατειακής λογικής και των όποιων εργολαβικών, τοπικιστικών ή πολιτικών συμφερόντων.

Σε αργία ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου

Σε αργία τίθεται ο Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου, για τη συμμετοχή του σε υπόθεση...
πώλησης αδρανών υλικών κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος στον πρώην Δήμο Λιτοχώρου.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου, με γραπτή του δήλωση, επισημαίνει ότι θα προσβάλλει νομικά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, δηλώνει ότι θα αποδειχθεί σύντομα η αθωότητά του και γνωστοποιεί ότι έχει ζητήσει την επίσπευση της δίκης του που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2011.

«Θεωρώ άδικη την απόφαση αφού χωρίς να δικαστώ τίθεμαι σε αργία, από τη στιγμή που κάποιοι άλλοι με δύο καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων παραμένουν στη θέση τους χωρίς να τους έχει επιβληθεί ως τώρα καμία ποινή αργίας» σημειώνει ο κ. Παπαθανασίου.

Στο μεταξύ, με αφορμή την απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για την πράξη της παράβασης καθήκοντος, ο κ. Σώκος επισήμανε: «ο κ. Ψωμιάδης θα έπρεπε να είχε τεθεί σε αργία από τη στιγμή που είχε δικαστεί πρωτοδίκως. Αυτό δεν έγινε και τώρα υπάρχει μια τελεσίδικη καταδίκη. Όταν καθαρογραφεί θα ξέρουμε τι θα κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσουμε το νόμο».
enimerwsi.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...