Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Δήμαρχοι έπαιρναν μίζα για επικίνδυνα απόβλητα στην πόλη τους

Σοκαριστικές καταγγελίες ότι δήμαρχοι ελάμβαναν παλαιότερα «μίζες» για να επιτρέπουν την εναπόθεση επικίνδυνων αποβλήτων εντός των ορίων των δήμων τους έκανε η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη στη Βουλή. Ενημερώνοντας τα μέλη της ειδικής Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος ανέφερε επί συγκεκριμένα ότι «παλαιότεροι δήμαρχοι πολλών περιοχών λάμβαναν τη μίζα τους για να δέχονται επικίνδυνα απόβλητα εντός των χωματερών».
Επίσης, παρά τα βήματα προόδου που έχουν γίνει, η ίδια μετέφερε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον προβληματικό τομέα της διαχείρισης των νοσοκομειακών αποβλήτων. Όπως είπε «ενώ η πρώτη κοινή υπουργική απόφαση για το θέμα ενεργοποιήθηκε το 2003, εξακολουθεί σήμερα να επικρατεί χάος πανελλαδικά με αποτέλεσμα τα τοξικά απόβλητα να καταλήγουν σε ρέματα και δάση».
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ψάχνουν 80.000 ευρώ στον πρώην δήμο Νεάπολης στη Κρήτη.

Έλεγχος στον πρώην δήμο Νεάπολης στην Κρήτη

Με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών και τον διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών συναντήθηκαν οι αρμόδιοι οικονομικοί επιθεωρητές στο πλαίσιο του διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στον πρώην δήμο Νεάπολης στη Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μία πρώτη συζήτηση για το πρόβλημα που υπάρχει με το έλλειμμα περίπου 800.000 ευρώ που είχε παρουσιαστεί και συμφωνήθηκε να δοθεί κάθε βοήθεια ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΗΜΑΘΙΑ: Έβαλαν μπουρλότο σε γραφεία του Δημου

Fire in DumpsterImage by benwatts via FlickrΦωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία της δημοτικής ενότητας Μελίκης, στο νομό Ημαθίας. 

Στο χώρο στεγάζεται η οικονομική υπηρεσία του πρώην δήμου Μελίκης και από τις φλόγες καταστράφηκαν κάποια αρχεία και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Από τις έρευνες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της αστυνομίας στο χώρο βρέθηκαν δύο μπουκάλια με βενζίνη, ενώ διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ξύλο και συλλήψεις στο Μαντούδι

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Άγρια επεισόδια σαν αυτά που εκτυλίχθηκαν προ καιρού στο δημοτικό συμβούλιο Διρφύων Mεσσαπίων, σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Mαντουδίου Λίμνης Aγ. Άννας. Δημότες πλακώθηκαν στο ξύλο και κλήθηκε η Aστυνομία να τους συλλάβει.

Tο δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε για άλλα θέματα της περιοχής, όταν κάτοικος από την Aγ. Άννα ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της Bιομηχανικής Περιοχής που θέλει να στήσει η TEPNA.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Στις 19 Οκτωβρίου η απόφαση για την τύχη του Π. Ψωμιάδη

Στις 19 Οκτωβρίου θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος αν ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης θα κηρυχθεί έκπτωτος ή όχι από το αξίωμά του.

«Οι αποφάσεις που θα λάβω την επόμενη μέρα θα είναι ψύχραιμες, με σοβαρότητα, αφού προηγουμένως ενημερώσω τα μέλη της παράταξής μου.

Οποιαδήποτε απόφασή μου δεν θα είναι ενάντια στην πατρίδα μου, τη Μακεδονία, τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά» δήλωσε σήμερα ο κ. Ψωμιάδης 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Συνάντηση του Φώτη Κουβέλη, με το προεδρείο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος... με το προεδρείο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος για θέματα Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς.

Ο Φ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της τριετούς παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων με βάση και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μίλησε τόσο για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όσο και για τη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ένωσης, ενημέρωσαν αναλυτικά τον Φ. Κουβέλη για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα, για τη στήριξη που τους παρέχει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αλλά και για την αρνητική στάση του υπουργού Εσωτερικών κ. Καστανίδης στο αίτημά τους για τριετή παράταση των συμβάσεών τους.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Εκτός σταθμών ένα στα τρία παιδάκια

Μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία τους θα αντιμετωπίσουν φέτος οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της χώρας, που ανοίγουν τις πόρτες τους την 1η Σεπτεμβρίου. Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων από οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, προμηνύουν έναν ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα για γονείς, νήπια και εργαζομένους. Μάλιστα, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ένα στα τρία παιδιά αναμένεται να μείνει εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Το νούμερο ένα πρόβλημα δεν είναι άλλο από το ουσιαστικό πάγωμα των προσλήψεων, που έφεραν η οικονομική κρίση και η τρόικα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα οι δήμοι να μην μπορούν να αντικαταστήσουν τους εργαζομένους που συνταξιοδοτούνται, καθώς και τους συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου η εκλογή του νέου Δ.Σ. στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπειρου

Όπως αναφέρει το zitsagate η Π.Ε.Δ. Ηπείρου αποτελείται από 125 μέλη και μετέχουν οι 18 δήμαρχοι της Ηπείρου και 107 δημοτικοί σύμβουλοι.Το Δ.Σ. αποτελείται από 21 μέλη και μετέχουν 12 δήμαρχοι και 9 δημοτικοί σύμβουλοι.Το Π.Δ. για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Π.Ε.Δ.) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.) εκδόθηκε μετά από κυοφορία ενός και πλέον χρόνου. Πρόκειται για το Π.Δ. 75/2011. Όπως ορίζει το άρθρο 10 του Π.Δ. η εκλογή διενεργείται εντός 20ημέρου και δεδομένου ότι η 1η μέρα κυκλοφορίας του ΦΕΚ από το Εθνικό Τυπογραφείο είναι η 25/8/2001 οι εκλογές πρέπει να διενεργηθούν το αργότερο την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.Αναλυτικά η εκπροσώπηση των Δήμων της Ηπείρου είναι:

ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΜΕΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
97.657
28
17
11




ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
24.692
8
5
3




ΑΡΤΑΙΩΝ
41.814
12
7
5




ΠΡΕΒΕΖΑΣ
29.918
8
5
3




ΖΙΤΣΑΣ
17.293
5
3
2




ΖΗΡΟΥ
16.494
5
3
2




ΝΙΚ. ΣΚΟΥΦΑ
15.235
4
2
2




ΔΩΔΩΝΗΣ
13.939
4
2
2




ΠΑΡΓΑΣ
12.944
4
2
2




ΚΕΝ. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
12.069
3
2
1




ΠΩΓΩΝΙΟΥ
11.092
3
2
1




ΣΟΥΛΙΟΥ
10.951
3
2
1




ΦΙΛΙΑΤΩΝ
10.448
3
2
1




ΚΟΝΙΤΣΑΣ
9.294
3
2
1




Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
9.016
3
2
1




ΜΕΤΣΟΒΟΥ
7.835
2
1
1




ΒΟΡ. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
7.097
2
1
1




ΖΑΓΟΡΙΟΥ
6.032
2
1
1




ΣΥΝΟΛΑ :
353.020
107
64
43

Βάζει τέλος στις παράνομες χωματερές ο Δήμος Μετσόβου

Αποφασισμένος να βάλει τέλος στο φαινόμενο των παράνομων χωματερών στο Δήμο Μετσόβου εμφανίζεται ο Δήμαρχος Νίκος Τσομπίκος, με αφορμή φωτογραφικό υλικό που ήρθε στη δημοσιότητα και αποτυπώνει την εναπόθεση απορριμμάτων στα πρανή της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων.Ο κ. Τσομπίκος έχει γνώση του προβλήματος, το οποίο δε δημιουργήθηκε επί των ημερών του, καθώς ανάλογες καταγγελίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια.Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα δημοτική αρχή Μετσόβου κληρονόμησε πέντε χωματερές και ήδη έχει αποκαταστήσει τις τέσσερις, ενώ έχει δοθεί εντολή τη Δευτέρα να ξεκινήσει και η αποκατάσταση αυτής που αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό.«Είχαμε κάνει ένα ανάχωμα, τοποθετήσαμε περίφραξη και μπάρα με διπλή κλειδαριά. Παρόλα αυτά μπήκαν και έριξαν ξανά σκουπίδια», τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι και θέμα της αστυνομίας πλέον να επιτηρεί και να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα, δηλώνοντας ότι είναι αδύνατον να ορίσει ο Δήμος ένα φύλακα για τις χωματερές.Ο κ. Τσομπίκος παραδέχθηκε ότι τέτοιες εικόνες δεν τιμούν το Μέτσοβο που φημίζεται για τη φυσική του ομορφιά και ποντάρει πολλά στην τουριστική ανάπτυξη, ωστόσο είπε ότι είναι θέμα που άπτεται της παιδείας και της συνείδησης του καθένα.«Θέλω να ελπίζω ότι μετά και τη δημοσιοποίηση του ζητήματος, αυτοί που βιάζουν το περιβάλλον με τέτοιες ενέργειες θα συμμορφωθούν. Θα κάνουμε και μία καμπάνια ότι το Μέτσοβο πρέπει να το αφήσουμε όπως το βρήκαμε, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας», κατέληξε ο κ. Τσομπίκος.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

"Παλεύει" για τη ζωή του ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας


Από νωρίς το μεσημέρι σήμερα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" ο Δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κασιδόκωστας, συνεπεία σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι συγγενής του Κασιδόκωστα τον βρήκε νωρίς σήμερα στο σπίτι του, ξαπλωμένο στον καναπέ του σαλονιού, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ανοίγει ο δρόμος για το σημαντικό έργο της κατασκευής εγκαταστάσεων απορριμμάτων στην Αττική

Στάλθηκε χθες στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η προκήρυξη του έργου κατασκευής ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη, υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου, εγκρίθηκε το σχέδιο της προκαταρκτικής προκήρυξης (ύστερα από σχετική απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο).

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι με την προκήρυξη αυτή μπαίνει σε έναρξη η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου - επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την ολοκληρωμένη επεξεργασία και διαχείριση 1.350.000 τόνων απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου, στα πρότυπα των σύγχρονων μητροπολιτικών κέντρων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Χωρίς περίπτερο στη ΔΕΘ ο δήμος Θεσσαλονίκης

Η απόφαση ελήφθη! Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ι. Μπουτάρης αποφάσισε να σπάσει μία παράδοση δεκαετιών και να μην «κατεβάσει» το περίπτερο του δήμου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκκινώντας την επιχείρηση «απο-κρατικοποίησης» των εκθετών της Γενικής Έκθεσης του Σεπτέμβρη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι η προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου στη ΔΕΘ είναι άνευ νοήματος, καθώς οι πολίτες της συμπρωτεύουσας γνωρίζουν πολύ καλά τι και τι δεν κάνει η αυτοδιοίκηση. Επίσης, όπως σημειώνεται από το περιβάλλον του δημάρχου, σε μία εποχή ύφεσης και με τα οικονομικά προβλήματα του δήμου δεδομένα, οι δαπάνες για ενοικίαση περιπτέρου είναι άνευ λόγου.
 
Μάλιστα, οι πορείες διαμαρτυρίας, η απαγόρευση της στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε Γενικής Έκθεσης και συχνά τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, αποθαρρύνουν από κάθε σκέψη επισκέψης και συμμετοχής στη ΔΕΘ τους πλέον άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή, τους Θεσσαλονικείς. Άλλωστε, οι τουριστικοί πράκτορες της πόλης ομολογούν ότι τις πρώτες ημέρες της ΔΕΘ κάνουν ...χρυσές δουλειές, λόγω της προθυμίας χιλιάδων Θεσσαλονικέων να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές σε ευρωπαϊκές πόλεις ή ελληνικά νησιά το πρώτο τριήμερο της Γενικής Έκθεσης!

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

"Ξηλώνουν" 6 υπόχρεους Δημοτικούς Συμβούλους στο Δήμο Αμφίκλειας Ελάτειας

Την εφαρμογή του νόμου και την άμεση απομάκρυνση υπόχρεων Δημοτικών Συμβούλων από τα αξιώματα που κατέχουν στο Δήμο Αμφίκλειας Ελάτειας, ζητά μερίδα πολιτών, ανοίγοντας εκ νέου το καυτό θέμα ύδρευσης που λόγω υπέρογκων ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ, η επιχείρηση κλείνει τις βάνες στην πλειοψηφία των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Όπως αποφασίστηκε τα ονόματα των 6 υπόχρεων δημοτικών Συμβούλων θα γνωστοποιηθούν και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για την άμεση εφαρμογή του νόμου.
http://www.lamiastar.gr/

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Σε απολογία καλεί το ΥΠΕΚΑ το δήμαρχο Γλυφάδας για το αυθαίρετο νεκροταφείο

Μπαράζ αυθαιρεσιών «δείχνει» η έκθεση των επιθεωρητών για το νεκροταφείο

Σε απολογία καλεί η Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ τον δήμαρχο Γλυφάδας, Κώστα Κόκκορη, για την ανέγερση του παράνομου νεκροταφείου στην ζώνη απόλυτης προστασίας του Υμηττού. Σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που έκαναν χτες αυτοψία στο σημείο, προκύπτει ότι η εγκατάσταση του νεκροταφείου έγινε σε περιοχή όπου απαγορεύεται ρητά η χωροθέτηση κοιμητηρίων και κατά παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής, δασικής, υγειονομικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, καθώς και κατά παράβαση του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και κάθε δεοντολογίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΚΙΛΚΙΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου και για το πρώτο της δημοψήφισμα* μέσα στους επόμενους μήνες, ένας από τους 325 καλλικράτειους δήμους έχει ήδη στήσει… κάλπες προκειμένου να καταρτίσει το επιχειρησιακό του πρόγραμμα. Πρόκειται για το Δήμο Κιλκίς, ο οποίος με πρωτοβουλία του δημάρχου Ευάγγελου Μπαλάσκα εγκαινιάζει και υλοποιεί μια πρωτοπόρα καμπάνια με τίτλο «Η γνώμη σου μετράει».
«Σκοπός μας είναι…
να συμμετέχουν για πρώτη φορά ενεργά όλοι οι πολίτες, αλλά και οι τοπικοί φορείς (δημόσιοι και ιδιωτικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί) ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτύπωση και καταγραφή των αναγκών και των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να τεθούν μετέπειτα από πλευράς του Δήμου Κιλκίς και οι ανάλογοι αναπτυξιακοί στόχοι και σχεδιασμοί», είπε μιλώντας στην aftodioikisi.gro δήμαρχος Ευάγγελος Μπαλάσκας.
Ειδικότερα, μέσα από τέσσερα ειδικά ερωτηματολόγια δίνεται η δυνατότητα σε όλους να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τον τόπο τους και να συμβάλλουν έτσι στη διαμόρφωση και στον σχεδιασμό μιας νέας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης για το Δήμο Κιλκίς.
Όπως είπε ο δήμαρχος Κιλκίς στην aftodioikisi.gr, το «δημοψήφισμα» είναι σε εξέλιξη «και ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου· μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου θα έχει γίνει η καταγραφή του αποτελέσματος και των στοιχείων, τα οποία και θα συζητηθούν για τα περαιτέρω στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Σεπτεμβρίου».
Ερωτηματολόγιο για δημότες
Στο ερωτηματολόγιο για τους δημότες, το οποίο μάλιστα μπορεί να συμπληρωθεί και ηλεκτρονικά, μεταξύ άλλων, οι «ψηφίσαντες» καλούνται να χαρακτηρίσουν ως «πολύ κακή», «κακή», «μέτρια», «καλή» ή «πολύ καλή» την κατάσταση του δήμου σε διάφορους τομείς, όπως, για παράδειγμα, η καθαριότητα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι υποδομές για ΑμεΑ, και να βάλουν «βαθμό» στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Επίσης, καλούνται να απαντήσουν ποια νέα έργα, υπηρεσίες ή δραστηριότητες προτείνουν να αναπτύξει ο Δήμος Κιλκίς.
Ερωτηματολόγιο για δημοτικούς συμβούλους και τοπικά συμβούλια
Ανάλογο είναι το ερωτηματολόγιο και για τους δημοτικούς συμβούλους και τις τοπικές κοινότητες, που καλούνται να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, σε ποιους τομείς πρέπει να δώσει έμφαση ο Δήμος Κιλκίς, ποια είναι τα 5 πλεονεκτήματα και ποια τα 5 μειονεκτήματα του δήμου, αλλά και σε ποιους τομείς θα πρέπει να δώσει έμφαση, π.χ., ύδρευση, καθαριότητα, υγεία, παιδεία, αγροτική ανάπτυξη, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όσον αφορά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012-2014.
Ερωτηματολόγιο για επιχειρήσεις-φορείς
Στο ερωτηματολόγιο για τους επιχειρηματίες-φορείς, πέραν των κοινών στοιχείων με τα υπόλοιπα υποδείγματα, η δημοτική Αρχή Κιλκίς ζητεί να απαντήσουν σε ποιους τομείς πρέπει να δώσει έμφαση ο δήμος, δρώντας αυτόνομα ή σε συνεργασία με τον φορέα που εκπροσωπούν, όπως, για παράδειγμα, ενίσχυση τοπικής επιχειρηματικότητας/προσέλκυση επενδύσεων, αγροτική ανάπτυξη-υποστήριξη αγροτών, παροχή νέων υπηρεσιών στους δημότες, πράσινη οικονομία και ενέργεια, διαχείριση υδάτινου και ενεργειακού δυναμικού, ορθολογική διαχείριση αποβλήτων/απορριμμάτων, αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνιών, Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα κ.λπ.
Ερωτηματολόγιο και στους βουλευτές του νομού
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη διαδικασία κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος έχει ζητηθεί και η συνδρομή των βουλευτών του νομού, καθώς και των επτά πρώην δημάρχων των καποδιστριακών δήμων που απαρτίζουν σήμερα τον καλλικράτειο Δήμο Κιλκίς, ενώ έχουν αποσταλεί ειδικά ερωτηματολόγια σε πάνω από 20 κοινωνικούς εταίρους (επιστημονικούς φορείς, ΜΚΟ, κ.ά.) που δραστηριοποιούνται στο δήμο, αλλά και στο νομό.
Οι «κάλπες»
Ήδη, η ομάδα που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου έχει τοποθετήσει σε κεντρικά σημεία της πόλης του Κιλκίς σταντ-κάλπες, όπου οι δημότες μπορούν να προμηθευτούν το ειδικό αυτό ερωτηματολόγιο. Τα σημεία αυτά είναι: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Αγροτική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Εφορία, ΕΑΣ Κιλκίς, ΔΕΗ, κτήριο περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.
Κάλπες όπου μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγιά τους, έχουν τοποθετηθεί στο Δημαρχείο Κιλκίς, στο ΚΕΠ, καθώς και στις έδρες των πρώην δήμων.
Για περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αφορά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς 2012-2014, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς www.e-kilkis.gr ή στην σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook «Η γνώμη σου μετράει».

Απειλεί το ΥΠΕΣ με στέρηση ενημερότητας ο δήμος Αμπελοκήπτων - Μενεμένης!

Ποσό 435.000 ευρώ, όσα δηλαδή του χρωστά από τη δόση του 2011 από τους παρακρατηθέντες πόρους, απαιτεί από το ελληνικό Δημόσιο ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.
Με μια απόφαση – σταθμό, το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τις οικονομικές υπηρεσίες του να προβούν στη σύνταξη χρηματικού καταλόγου σε βάρος του υπουργείου Εσωτερικών για την καθυστέρηση απόδοσης του 50% της δόσης του 2011 των παρακρατηθέντων πόρων των δήμων παρελθόντων ετών.
«Με το άρθρο 27 του Ν 3756/2009 καθορίσθηκε ότι οι πάσης φύσεως οφειλές του ελληνικού Δημοσίου προς τους ΟΤΑ, που αφορούν τους παρακρατηθέντες πόρους μέχρι και το έτος 2008, θα εξοφληθούν σε οκτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις. Μέχρι σήμερα οι δήμοι πήραμε τη δόση του 2009 και του 2010. Ωστόσο, η κυβέρνηση μας έδωσε μόνο το 50% της δόσης του έτους 2011, η οποία μάλιστα ήρθε και καθυστερημένα, δηλαδή τον Απρίλιο αντί για τον Ιανουάριο. Ετσι, ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης πήρε μόνο 435.388,21 ευρώ, ενώ άλλα τόσα του οφείλονται», εξηγεί ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου.
Παράβαση καθήκοντος
Ωστόσο, ο συγκεκριμένος δήμος δεν περιορίζεται στην... αναμονή. Ετσι, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να φερθεί στο ελληνικό Δημόσιο όπως σε οποιονδήποτε οφειλέτη. Οπως εξηγεί ο κ. Κυρίζογλου, «το ελληνικό Δημόσιο έχει προς το δήμο μας αναγνωρισμένη με νόμο οφειλή. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο δήμος πρέπει να κυνηγά να εισπράξει τα χρήματα που του οφείλονται. Σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 277 του “Καλλικράτη”, αν ο δήμαρχος, οι αιρετοί, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες δε δείξουν τη δέουσα επιμέλεια για την είσπραξη των χρημάτων αυτών, παραπέμπονται κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος και καταλογίζονται τα ποσά αυτά σε βάρος τους. Κατά συνέπεια ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης προέβη στη σύνταξη χρηματικού καταλόγου σε βάρος του υπουργείου Εσωτερικών και ζητά, όπως και από όλους τους πολίτες, να πληρώσει την οφειλή του».
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Θεσσαλονίκη: Σε ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμμάτων, αποφάσισε ο δήμος Χαλκηδόνας

Σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο της αποκομιδής απορριμμάτων και της μεταφοράς τους στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης θα προχωρήσει ο δήμος Χαλκηδόνας, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2011, ενώ εγκρίθηκε πίστωση ύψους 442.395 ευρώ.
 
Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Παναγιώτης Δαϊκούδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο δήμος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση γιατί ο εξοπλισμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων που είχε στην διάθεση του ήταν απαρχαιωμένος και συχνά τα οχήματα παροπλίζονταν λόγω μηχανικών βλαβών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

«Τέλος η ΑΥΤΟδιοίκηση . Για όλα θα αποφασίζει η ΑΘΗΝΑ»

Με την ευκαιρία τελευταίων εξαγγελιών της Κυβέρνησης για νέα παρακράτηση θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α. ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν.Θ. κ. Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Κάθε μέρα γίνεται και πιο φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν πιστεύει στην Τοπική ΑΥΤΟδιοίκηση.
 Τα παραδείγματα πολλά, με κορυφαίο τον «Καλλικράτη» που σήμερα σχεδόν όλοι παραδέχονται ότι εξελίχθηκε σε «Προκρούστη» της Τ.Α., όπως είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε στα μέσα του 2010.
Τελευταίο παράδειγμα η αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης να εμφανίσει μείωση της ανεργίας με χρήματα της Τοπικής ΑΥΤΟδιοίκησης!…
Με έκπληξη λοιπόν οι άνθρωποι της Τοπικής ΑΥΤΟδιοίκησης παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες Υπουργούς της Κυβέρνησης να ομιλούν για ένα «καταπληκτικό» σχέδιο που θα δημιουργήσει 25.000-75.000 θέσεις εργασίας μέσα από την υποχρεωτική δέσμευση θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α. και μέσα από την υποχρεωτική άντληση δανείων των Δήμων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δάνεια που θα δεσμεύσουν τους πόρους της Τ.Α. για δεκαετίες ολόκληρες και θα ανεβάσουν υπέρμετρα τον δανεισμό των Δήμων της  χώρας μας!
Δεν φθάνουν δηλαδή οι υπεξερεθέντες από την Κυβέρνηση θεσμοθετημένοι πόροι της Τ.Α. κατά το 2010, δεν φθάνει η υπεξαίρεση των χρημάτων του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ» κατά το τρέχον έτος – του προγράμματος δηλαδή που δήθεν θα υποστήριζε τον «Καλλικράτη» από 1.1.2011 – έχουμε τώρα με απόφαση της Κυβέρνησης και αφαίρεση πόρων της Τ.Α. (φόρος ζύθου, τέλη διαφήμισης και τέλη ακίνητης περιουσίας) που τα είχαν προγραμματίσει για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες οι Δήμαρχοι της χώρας μας, για να χτυπήσει δήθεν η Κυβέρνηση την ανεργία που έχει εκτιναχθεί στα ύψη λόγω ακριβώς της δικής της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής.
Και όχι μόνο αυτό.
Θα υποχρεώσει η Κυβέρνηση τους Δήμους να υποθηκεύσουν τα έσοδά τους από τους παραπάνω πόρους για τα επόμενα 20-30 χρόνια και να συνάψουν δάνεια με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να εμφανίσει η Κυβέρνηση μειωμένη την ανεργία στον τόπο μας…
Ενώ δηλαδή μόλις προ διμήνου η Κυβέρνηση εμφάνιζε την Ελληνική Τ.Α. ως υπερχρεωμένη στις Τράπεζες, σήμερα την υποχρεώνει να χρεωθεί σε αυτές ακόμη περισσότερο!…
Ωραία ΑΥΤΟδιοίκηση αποκτήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια στην χώρα μας!
Αποφασίζει η Κυβέρνηση από την ΑΘΗΝΑ ακόμη και για το τελευταίο ευρώ που είχε θεσμοθετηθεί κατά το παρελθόν για τους Δήμους της χώρας μας έτσι ώστε αυτοί να έχουν πραγματική δυνατότητα να ασκούν ΑΥΤΟδιοίκηση!
Αλλά αν η Κυβέρνηση αποφασίζει ΚΕΝΤΡΙΚΑ από την ΑΘΗΝΑ για όλα τα θέματα των Δήμων, τότε τι ΑΥΤΟδιοίκηση έχουμε;
Και για ποια θέματα θα αποφασίζουν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια;
Και ποιος θα είναι ο ρόλος των αιρετών στους μόλις 325 Δήμους της χώρας μας;
Ο ρόλος του τροχονόμου των αποφάσεων που λαμβάνονται ΚΕΝΤΡΙΚΑ;
Τελικά έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι σοσιαλισμός και ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ δεν μπορούν να συμβιώσουν…»

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δήμαρχοι ζητούν ακύρωση υπουργικής απόφασης περί επαγγελματικού ασυμβίβαστου


Την ακύρωση της απόφασης (4.5.2011) των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας κατά το μέρος που προβλέπει την καταβολή από τους δήμους, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού τους, του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών των εκλεγμένων δημάρχων που τελούν σε αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, ζητούν με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικράτειας οι δήμαρχοι Αμαρουσίου, Γαλατσίου, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ωρωπού και Περάματος.

Σύμφωνα με τον «Καλλικρατη» (ν.3852/2010) αναστέλλεται η άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων, ενώ για τη δημοτική περίοδο 2011-2014 ισχύει και για δήμους με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Τα έργα της Θάσου επί τάπητος

Έργα όπως, μεταξύ άλλων, η μελέτη προετοιμασίας ελλιμενισμού οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι της Θάσου, το Γυμνάσιο Πρίνου, το αλιευτικό καταφύγιο της Καλλιράχης και των Μαριών, το τουριστικό καταφύγιο στο λιμάνι των Λιμεναρίων και οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων σε Λιμενάρια και Θεολόγο συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή άτυπη σύσκεψη στο νησί, παρουσία του γ.γ. δημοσίων έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Οικονομίδη.

Στην συνάντηση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, ο βουλευτής Καβάλας, Δημήτρης Παπουτσής και ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θάσου, ζήτησε την παρέμβαση των κ. Τιμοσίδη, Παπουτσή και Οικονομίδη, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις οι οποίες θα ξεμπλοκάρουν τις διαδικασίες για τη συνέχιση των έργων, τα οποία παρουσιάζουν πρόβλημα.
piazzadelpopolo

Δημοψήφισμα για τα δημοτικά τέλη στην Κομοτηνή;

Σκέψεις για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο δήμο Κομοτηνής με ερώτημα την περαιτέρω αύξηση ή μη των δημοτικών τελών, αποκάλυψε ότι υπάρχουν στην δημοτική αρχή ο Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής σημείωσε ότι επί έξι συναπτά έτη δεν έγινε καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές με αποτέλεσμα να απαιτείται σήμερα 150% αύξηση των τελών, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι δαπάνες καθαριότητας φωτισμού και πρασίνου του δήμου!!!
piazza del popolo

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ : Δήμαρχος και ... Μητροπολίτης Γλυφάδας πήγαν να στήσουν νεκροταφείο στα καμμένα δάση!


Ανακοίνωση σχετικά με την απόπειρα παράνομης δημιουργίας νεκροταφείου στη Ζώνη Α του Υμηττού εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ:

«Την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Γλυφάδας με τη συμβολή του Μητροπολίτη Γλυφάδας, ενεργώντας αυθαίρετα, κατέλαβε χώρο εντός αναδασωτέας περιοχής στην Α' Ζώνη του Υμηττού, περιοχή που φέρεται να εμπίπτει σε απαγορευτικές διατάξεις (αναδασωτέα λόγω πυρκαγιάς, προστατευόμενη με Προεδρικό Διάταγμα περιοχή, όπου απαγορεύεται κάθε χρήση για λόγους προστασίας του ορεινού όγκου), προκειμένου να εγκατασταθεί νεκροταφείο και με μη νόμιμες πρακτικές να δημιουργηθεί «τετελεσμένο».

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ δια της αρμόδιας Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε άμεσα να σταματήσει κάθε ενέργεια αυθαίρετης εγκατάστασης νεκροταφείου από το Δήμο Γλυφάδας και να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση όλων των πτυχών του ζητήματος.


H ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έκλεψαν 88.000 ευρώ από το δημαρχείο Παγγαίου

Map of Kavala prefecture (Greece) with adminis...Image via WikipediaΤο χρηματικό ποσό των 88.000 ευρώ έκλεψαν διαρρήκτες από το χρηματοκιβώτιο του δημαρχείου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, χρησιμοποιώντας συσκευή οξυγόνου. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση
.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κομποστοποίηση απορριμμάτων από το Δήμο Τήνου (Χώρας) στον Πύργο


Ο Δήμος Τήνου, [ο πρώην της Χώρας, επί Δημαρχίας Σίμου Ορφανού, μετά από ενέργειες της τότε Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου (Χώρας)], έχοντας θέσει ως κύριο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του, υπέγραψε σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση του έργου: «Η ανάπτυξη και εφαρμογή ενός πιλοτικού συστήματος αναερόβιας χώνευσης για την επεξεργασία των στερεών απορριμμάτων», συνολικού προϋπολογισμού 1.437.368¤. Η πρόταση υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από ένα χρόνο (από το Δήμαρχο τότε κ. Σίμο Ορφανό) και έλαβε έγκριση το Μάιο του 2011.

Το 50% του προϋπολογισμού είναι χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και συγκεκριμένα, από το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE + Περιβαλλοντική πολιτική.Το πιλοτικό σύστημα θα υλοποιηθεί στον οικισμό του Πύργου τον ερχόμενο Οκτώβριο 2011, με διάρκεια 4 περίπου χρόνια, καθώς αφορά 400 περίπου κατοίκους ή 100 νοικοκυριά. Συντονιστής θα είναι ο Δήμος Τήνου, με εταίρους το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο της Βερόνα από την Ιταλία και το Ινστιτούτο Εφαρμογών Τεχνολογίας Στερεών Καυσίμων που εδρεύει στο Ε.Μ.Π. Το έργο περιλαμβάνει ένα πλήρες ανεπτυγμένο και ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων με: α. Διαχωρισμό απορριμμάτων στην πηγή (κατοικίες) σε ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο) και οργανικά κατάλοιπα, β. Οργάνωση δικτύου για τη συστηματική συλλογή και μεταφορά του οργανικού κλάσματος στο μέρος που θα επιλεχθεί για την πιλοτική μονάδα αναερόβιας χώνευσης (κομποστοποίηση), γ. Διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους κατοίκους, συνέδρια για τη δημοσιοποίηση του έργου και επισκέψεις σε περιοχές όπου έχει ήδη εφαρμοστεί. Υπολογίζεται ότι μέσα σε ένα χρόνο η λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος θα συνεισφέρει στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που αλλιώς θα κατέληγαν ανεπεξέργαστα, κατά 60% (72 τόνοι), και θα αποδώσει περίπου 17 τόνους κομπόστ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βελτιωτικό του εδάφους.

Σημειώνουμε:
Λόγω των ανακοινώσεων περί του Βιολογικού στην Τοπική Κοινότητα Πανόρμου, βγήκε στη δημοσιότητα τις μέρες αυτές η κομποστοποίηση και ειδικά στον Πύργο, αν και έχει υπογραφεί η σύμβαση από το Μάιο του 2011, η δε εφαρμογή του θα γίνει τον Οκτώβριο του 2011;Γιατί δεν κάνει τον κόπο ο λαλίστατος Δήμαρχος κ. Κροντηράς να αναφέρει το όνομα του τέως Δημάρχου Τήνου κ. Σ. Ορφανού, ο οποίος έφερε το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα στην Τήνο, όπως και άλλα (¶λμη κλπ.). Φοβάται να αναφέρει το όνομά του, μη χάσει πόντους; Ή θέλει να παρουσιάζει τα καλά δικά του και τα στραβά στους άλλους; Στην εναλλαγή της εξουσίας ο επόμενος βλέπει και (παρουσιάζει) τα λάθη του προηγούμενου, έτσι θα συμβεί και με τους νυν Κυβερνώντες. Λάθη στο Δήμο Εξωμβούργου βγαίνουν με το σταγονόμετρο, στον τέως Δήμο Τήνου το παραμικρό γίνεται παντιέρα!

Για τα σχόλια Νίκος Φώσκολος
Η Τηνιακήonline - www.tiniaki.gr

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Στον Εισαγγελέα και ο φάκελος της ΑΝ.ΔΗ.Γρεβενών


Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης ΑΝ.ΔΗ.Γ. (Αναπτυξιακής Δήμου Γρεβενών) ο Πρόεδρος της Εταιρείας και Δήμαρχος Γρεβενών κ Δημοσθένης Κουπτσίδης κατέθεσε  την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011 στην Εισαγγελία Γρεβενών Φάκελο με όλα τα στοιχεία που περιήλθαν στην αντίληψη του Δ.Σ.,ώστε μετά από δικό της ενδελεχή έλεγχο και δικαστική εκτίμηση, να προβεί στην απόδοση των τυχών υπαρχουσών ποινικών ευθυνών οποιουδήποτε από δόλο ή από αμέλεια ζημίωσε την ανωτέρω εταιρεία.

http://greveniotis.gr

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Βόρεια Ελλάδα: 32 οι ανεξέλεγκτες χωματερές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ/aggelioforos.gr

Είκοσι μία ανεξέλεγκτες χωματερές παραμένουν ενεργές στην Κεντρική Μακεδονία κι άλλες 11 στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, βάσει των επίσημων στοιχείων της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης.
Στην Κεντρική Μακεδονία τον τελευταίο χρόνο έκλεισαν 19 χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), οι οποίοι μάλιστα αποκαθίστανται και προχωρούν και μια σειρά αναπλάσεων. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αδυναμία ελέγχου όσων δημιουργούν νέες χωματερές, αυτοσχέδιες, σε όλη την ύπαιθρο της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποφύγουν το κόστος της ορθής διαχείρισης των σκουπιδιών. Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θύμιος Σώκος, έχει ήδη ζητήσει από τις τριμελείς επιτροπές επανέλεγχο των ενεργών χωματερών σε Μακεδονία και Θράκη, προκειμένου να εξετάσουν εάν βελτιώθηκε η κατάσταση κι εάν τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα πυροπροστασίας, καθώς οι ΧΑΔΑ και γενικά οι χώροι όπου συσσωρεύονται σκουπίδια αποτελούν το σημαντικότερο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ 

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Επίθεση στο δήμαρχο Καλαμάτας για το αεροδρόμιο

Φραστική επίθεση στον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με αφορμή δηλώσεις του για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, εξαπέλυσαν, χθες βράδυ, σε κοινή
γραπτή τους δήλωση, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Έργων, Ντίνα Νικολάκου, χαρακτηρίζοντάς τον «πονηρούλη» και εκπρόσωπο «μίας παρωχημένης ελίτ».

Οι δύο αντιπεριφερειάρχες σημειώνουν: «Με κατάπληξη παρακολουθούμε αμέσως μόλις ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο Καλαμάτας θα επεκταθεί, εκσυγχρονιστεί και χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ με διαφανείς διαδικασίες και κανόνες, τους εκπροσώπους μίας παρωχημένης ελίτ της Καλαμάτας να τίθενται σε θέση "μάχης" ενάντια στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, το ΠΕΣΥ, αλλά και κατά της επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε με εντολή του κ. Τατούλη».

Αφού αναφέρουν ότι ο κ. Νίκας είναι πέντε χρόνια δήμαρχος και ότι για πολλά χρόνια ήταν αντινομάρχης, υπεύθυνος για τις υποδομές της Μεσσηνίας, υπογραμμίζουν πως «θυμήθηκε όψιμα ότι υπάρχει και αεροδρόμιο στην Καλαμάτα. Απευθυνόμενος, προφανώς, στο θυμικό των ψηφοφόρων του και στη μνήμη των υποστηρικτών του, και με εμφανείς τοπικιστικούς όρους για αλίευση νομιμοποίησης, ο "πονηρούλης δήμαρχος" κάνει λόγο για "το δικό μας αεροδρόμιο", ωσάν η ΠΕ Μεσσηνίας να έχει αποσχιστεί από την Ελλάδα και στον αερολιμένα, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της, να μην ισχύουν οι κανόνες του κράτους, που οριοθετούν τις αρμοδιότητες κατά τον νόμο και όχι κατ' επιβολή των συμφερόντων μίας ολιγαρχικής ελίτ που απλώνεται σε όλους τους πάλαι ποτέ κυρίαρχους κομματικούς χώρους της Μεσσηνίας».

Προσθέτουν ότι «απευθυνόμενος, δε, σε αυτή τη διακομματική ολιγαρχική ελίτ, την οποία εξυπηρετεί με αυτή τη διαδικασία, αποδέχεται ως εμπεριστατωμένη την εισήγηση του Συμβούλου του "Δικτύου Πολιτών" που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος προωθεί απευθείας ανάθεση της εργολαβίας σε συγκεκριμένη κοινοπραξία».

Οι δύο αντιπεριφερειάρχες καταλήγουν: «Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, έχει επιλέξει την πολιτική της διαφάνειας, της ανοιχτής διαδικασίας λήψης των αποφάσεων, με πλήρη δημοσιότητα απορρίπτοντας τους πολιτικούς εκβιασμούς και τη διαπλοκή, είτε από ΜΜΕ, ή από μικροπολιτικούς παράγοντες που θυμούνται το "καλό" της κοινωνίας και του δημοσίου συμφέροντος, όταν θέλουν να προωθήσουν σκανδαλώδεις δικές τους επιδιώξεις».

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Συμβασιούχοι: «Γραμμή Ραγκούση» και από Καστανίδη

Τη σκληρή «γραμμή Ραγκούση» στο θέμα των συμβασιούχων ακολουθεί -τελικά- και ο νέος υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, παρότι αρχικά φάνηκε ότι η κυβερνητική θέση μπορεί και να χαλαρώσει. Αυτό επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο Χάρης Καστανίδης με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Στη συνάντηση, η κυβέρνηση -διά του υπουργού Εσωτερικών- έδωσε την... αναμενόμενη αρνητική απάντηση στο δήμαρχο Αθηναίων και στην πρότασή του για τους συμβασιούχους του δήμου,

τη νομοθετική ρύθμιση που ζητούσε δηλαδή για τριετή παραμονή τους· πρόταση που κατέθεσε στη συνάντηση που είχε μαζί του προ ημερών, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο ΔΣ Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.

Το «κουτί της Πανδώρας»

Ιδιαίτερα προσεκτικός ο Χάρης Καστανίδης -φοβούμενος να μην ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας», δηλαδή τις αντιδράσεις από τους υπόλοιπους ΟΤΑ, στην περίπτωση που δεχόταν κάτι τέτοιο, να παραμείνουν περί τις 2.000 συμβασιούχοι στο Δήμο Αθήνας, όταν στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπονται και για τους 325 δήμους 4.700-είπε «όχι» στο Γιώργο Καμίνη, σημειώνοντάς του πως για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε ότι οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, για να πάρει την απάντηση από τον υπουργό Εσωτερικών να κάνει 8μηνες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Συνάντηση Καμίνη-βουλευτών Α' Αθήνας

Παρόλ' αυτά, ο δήμαρχος Αθηναίων, σε μια προσπάθεια να επιχειρήσει με πλάγιο τρόπο να περάσει τη νομοθετική ρύθμιση, συναντήθηκε αργότερα με τους βουλευτές της Α' Αθήνας, όπου και τους εξέθεσε το αποτέλεσμα της πρωινής του συνάντησης με το Χάρη Καστανίδη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η συμπαράσταση των βουλευτών της Α΄Αθήνας στο αίτημα του Δήμου Αθηναίων για σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Έτσι, δεν αποκλείεται οι βουλευτές Α' Αθήνας να προσπαθήσουν να περάσουν τη σχετική ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις «διορθώσεις Ραγκούση», το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη Αυγούστου.

Συνεδρίαση διαπαραταξιακής επιτροπής

Στις 11 το πρωί, σήμερα, εξάλλου, ο Γιώργος Καμίνης θα ενημερώσει τη διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί στο δήμο για το θέμα των συμβασιούχων για το περιεχόμενο των συνομιλιών του με το Χάρη Καστανίδη, καθώς και για τις επόμενες πρωτοβουλίες του.
http://www.aftodioikisi.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...