Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Διευκολύνσεις στους δημότες του προσφέρει ο Δήμος Σαμοθράκης μέσω διαδικτύου

Μια σειρά διευκολύνσεων προς τους δημότες του παρέχει ο Δήμος Σαμοθράκης, μέσω των ηλεκτρονικών του υπηρεσιών, τo «e-Σαμοθράκη», παρέχοντας μάλιστα και e-μαθήματα εκπαίδευσης των διαχειριστών και των πολιτών για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των διαδικτυακών δημοτικών πυλών.
Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Σαμοθράκης αφορούν σε:

• Αιτήματα-καταγγελίες πολιτών
Ο δημότης έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει αιτήματα ή προτάσεις προς το δήμο, αλλά και καταγγελίες που αφορούν σε παραλήψεις και λανθασμένες ενέργειες του δήμου.
• Αιτήσεις πιστοποιητικών
Ο δημότης έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει αίτηση για κάποιο πιστοποιητικό και να μπορεί να δει οποιαδήποτε στιγμή σε τι κατάσταση βρίσκεται το αίτημά του. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα να επιλέξει τον τόπο και τον τρόπο παραλαβής που επιθυμεί.
Επισημαίνεται ότι για να αποκτήσει πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία ο δημότης, θα πρέπει να προσέλθετε στο δήμο έτσι ώστε να του αποδοθεί το δικαίωμα χρήσης της.
• Αιτήσεις βεβαιώσεων ΤΑΠ
Μέσα από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν αιτήσεις για λήψη Βεβαιώσεων ΤΑΠ. για ακίνητα τα οποία έχει κάποιος στο Δήμο Σαμοθράκης στο Δήμο.
Για να παραλάβει κάποιος την εν λόγω βεβαίωση θα πρέπει να επισκεφθεί τις υπηρεσίες του δήμου προσκομίζοντας τα απαραίτητα επιπλέον δικαιολογητικά, ενώ για να έχει πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία θα πρέπει να επισκεφθεί το δήμο για ταυτοποίηση των στοιχείων για λόγους ασφαλείας.
• Πληρωμή προστίμων ΚΟΚ
Μέσα από αυτήν την υπηρεσία, ο δημότης έχει τη δυνατότητα να κάνει τις πληρωμές των κλήσεων προστίμων ΚΟΚ που έχει από τη Δημοτική Αστυνομία προς το δήμο μέσω Web Banking.
• Πληρωμή δημοτικού φόρου
Ο δημότης με αυτή την υπηρεσία έχει τη δυνατότητα να πραγματοποίησει τις πληρωμές του δημοτικού φόρου 2%-5% προς το δήμο μέσω Web Banking.
Υπογραμμίζεται ότι για να αποκτήσει πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία ο δημότης, θα πρέπει να προσέλθετε στο δήμο έτσι ώστε να του αποδοθεί το δικαίωμα χρήσης της.
• Αποφάσεις
Μέσα από αυτήν την υπηρεσία ο κάθε δημότης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί, όποτε το επιθυμεί, για τις αποφάσεις που έχουν πάρει τα συλλογικά όργανα και τα όργανα διοίκησης του Δήμου Σαμοθράκης.
• Ενημέρωση δικαιούχων
Εάν κάποιος έχει συναλλαγές με το Δήμο, του δίνεται η δυνατότητα να δεικατάσταση με τα εντάλματα που έχει σε εκκρεμότητα ο δήμος προς την επιχείρηση του και ποια από αυτά είναι πληρωμένα
• Πληρωμή λογαριασμών ύδρευσης
Μέσα από αυτήν την υπηρεσία, ο δημότης μπορεί να κάνει τις πληρωμές των λογαριασμών ύδρευσης προς το δήμο.
piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...