Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ»

Σχετικά με τις ανακοινώσεις της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για το θέμα της οικονομικής διαχείρισης και του Ισολογισμού του 2010, ο κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει το τεράστιο έργο της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» όσα ψέματα και αν λεχθούν, όση λάσπη και αν πεταχθεί!

Οι Θεσσαλονικείς βλέπουν κάθε μέρα και το Νέο Δημαρχείο και την Νέα Παραλία και τα άλλα 12 κτίρια που φτιάξαμε, βλέπουν τα 50.000 δένδρα που φυτέψαμε, βλέπουν τις αναπλάσεις σε όλη την πόλη που πραγματοποιήσαμε, θυμούνται τις αξεπέραστες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώσαμε, και την κοινωνική μας πολιτική με ουσιαστική στήριξη των φτωχών και των πολυτέκνων και νοσταλγούν τα χρόνια που πέρασαν!

Όλοι επίσης γνωρίζουν ότι δύο Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Ραγκούσης και ο κ.Καστανίδης με επίσημες ανακοινώσεις τους κατέταξαν τον Δ.Θ. στους πλέον εύρωστους Δήμους της χώρας, με απειροελάχιστα μάλιστα δάνεια!

Γνωρίζουν ακόμη όλοι οι Θεσσαλονικείς ότι η σημερινή Διοίκηση την 1/1/2011 βρήκε στα Ταμεία του Δήμου 9,5 εκ.€ ζεστό χρήμα, βρήκε 6,5 εκ.€ υποχρεώσεις του Κράτους να τις έχει καταβάλει ο Δ.Θ. στον εργολάβο για να μας παραδοθεί το Νέο Δημαρχείο εκατομμύρια που εισέπραξε προ μηνός η σημερινή Διοίκηση, βρήκε 65,5 εκ.€ «ανείσπρακτα βεβαιωμένα έσοδα» του Δ.Θ., όταν μάλιστα η Κυβέρνηση του 2010 στέρησε παρανόμως από τον Δ.Θ. 30εκ.€ από την «τακτική επιχορήγηση» και την ΣΑΤΑ!…

Όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης και του «Ισολογισμού» του 2010 που παρουσίασε η σημερινή Διοίκηση του Δ.Θ.:
Να υπογραμμίσω ότι η κατάθεση του Ισολογισμού στο Δ.Σ. έπρεπε να γίνει την 5/8/2011 και τελικά έγινε την 8/2/2012, γεγονός που δημιουργεί απορίες ως προς την σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας!
Να εκφράσω την απορία μου για την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζεται σε συγκεκριμένα κονδύλια, πέρα από το γεγονός ότι εμφανίζει τις συνολικές υποχρεώσεις του Δ.Θ. στα τέλη του 2010, 32 ολόκληρα εκ.€ λιγότερα από όσα είχαν παρουσιασθεί προ εξαμήνου!…

Έφθασε η σημερινή Διοίκηση του Δ.Θ., στην προσπάθεια της να εμφανίσει ζημίες στην χρήση του 2010, να προβλέψει παρανόμως «επισφάλειες» από τις απαιτήσεις του Δήμου τεράστιου ύψους (17,4εκ.€), να συνυπολογίσει στα χρέη του 2010 τα 7,2εκ.€ της υπεξαίρεσης του 2008 που έχουν ήδη καταλογισθεί στον επίορκο υπάλληλο (!), να προβλέψει στο 2010 υπερβολικές αποζημιώσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων κ.λ.π. και βεβαίως να κλείσει τα μάτια στην παράνομη υπεξαίρεση 30 εκ.€ από την Κυβέρνηση προς τον Δ.Θ. κατά το 2010, από καταστρατήγηση του Νόμου που προβλέπει τις τακτικές επιχορηγήσεις προς τον Δήμο και την ΣΑΤΑ.

Αλλά δεν σταμάτησε εδώ η σημερινή Διοίκηση.

Προχώρησε στην πλήρη γελοιότητα.

Έτσι εμφανίζει στο 2010 για πρώτη φορά μέχρι και υποχρέωση ύψους 38εκ.€ για «απαλλοτριώσεις» που αφ’ ενός έχουν αποφασισθεί από το ….1821, αφ’ ετέρου δεν αποτελούν υποχρεώσεις του Δ.Θ. αλλά της Κεντρικής Εξουσίας που νομοθετεί τα «Σχέδια Πόλης» και ειδικότερα του ΕΤΕΡΠΣ (Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων).

Και βεβαίως ξεχνά ότι σε 6 μήνες θα πρέπει να καταθέσει τον δικό της Ισολογισμό για το 2011, όπου θα πρέπει να επαναλάβει αυτά τα οποία περιλαμβάνει στον Ισολογισμό του 2010!…

Είναι φανερό ότι η σημερινή Διοίκηση του Δ.Θ. είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Δυστυχώς προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία έργου με το πέταγμα λάσπης στην προηγούμενη Διοίκηση, της οποίας ευτυχώς το έργο δεν μπορεί με τίποτα να σβήσει.

Άλλωστε συχνά επισκέπτονται το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...