Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Αύξηση απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ στο β’ εξάμηνο του 2012


Σημαντική ήταν, στο δεύτερο εξάμηνο του 2012, η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2012, έγιναν 21 εντάξεις έργων, ύψους άνω των 90 εκατ. ευρώ, με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικότητας, ιδιαιτέρως στην περιφέρεια, την ενδυνάμωση της οικονομίας και την εξωστρέφεια των δήμων, προσθέτει το υπουργείο.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι «η εντατικοποίηση των εντάξεων έργων μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ) του υπουργείου Εσωτερικών, δημιούργησε τις βάσεις για την αναθέρμανση της οικονομίας και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης σε επίπεδο ΟΤΑ».

Όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, «το β΄ εξάμηνο του 2012, αυξήθηκαν κατά 24% οι εντάξεις έργων και κατά 40% ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, ώστε τα έργα αυτά να ενισχύουν την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...