Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας: Εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου με τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης

Εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου με τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης  – τοπικής και περιφερειακής- σε επίπεδο Νομού,αλλά και με πολίτες  που ενδιαφέρονται για το θεσμό, πραγματοποιεί η Δημοκρατική  Αριστερά Μαγνησίας,την Δευτέρα 1 Απριλιου  2013  και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου  Βόλου.

Εισηγητές  στην εκδήλωση είναι:
  • Ο Βουλευτής και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος του τομέα Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης: «Η τοπική αυτοδιοίκηση στη νέα περίοδο».
  • Ο Αντιδήμαρχος Βόλου Φώτης Λαμπρινίδης«Καλλικράτης και η πολιτική της ΔΗΜΑΡ στους Δήμους»
  • Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας:«Περιφερειακή αυτοδιοίκηση,προβλήματα-προοπτικές».
Έχουν προσκληθεί όλοι οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικές  παρατάξεις των οκτώ Δήμων του Νομού και αντίστοιχα οι εκπρόσωποι της αντιπεριφέρειας Μαγνησίας και Σποράδων, να συμμετάσχουν εμπλουτίζοντας με τις απόψεις τους έναν αναγκαίο διάλογο για το ρόλο του θεσμού σε συνθήκες πολύμορφης κρίσης.
Η κριτική αποτίμηση  του Καλλικράτη, αλλά και οι τομές που πρέπει να επιχειρηθούν για έναν ριζικό αναπροσανατολισμό της αυτοδιοίκησης και την αναβάθμιση του κοινωνικού της ρόλου, θα αποτελέσουν το επίκεντρο των προβληματισμών της εκδήλωσης.
Ταυτόχρονα, η  διατύπωση μιας εναλλακτικής προοδευτικής πολιτικής.
Στο πλαίσιο  της εκδήλωσης θα υπάρξει σειρά  επαφών των στελεχών της ΔΗΜΑΡ  με φορείς την Δευτέρα 1 Απριλίου. Συγκεκριμένα:

10.00 :  Συνάντηση  με το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη   Χατζηκυριάκο 

12.00:  Συνάντηση  με το Δήμαρχο Βόλου Πάνο  Σκοτινιώτη

13.00:  Συνέντευξη  τύπου στο Δημαρχείο Βόλου

13.30  Συνάντηση  με το  Σωματείο Εργαζομένων  ΟΤΑ Ν.Μαγνησίας.

Όλες οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στον προγραμματισμό του τμήματος αυτοδιοίκησης της  ΔΗΜΑΡ το οποίο συγκροτήθηκε ύστερα από την πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψή του στις 24 -2-2013 και αποτελούν την πρώτη μιας σειράς παρεμβάσεων πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...