Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Δ.Αχαρνών: Ευθύνες σε Αλογοσκούφη-Παυλόπουλο για το δάνειο από την Goldman Sachs

Αποκαλυπτικός είναι ο δήμαρχος Μενιδίου Σωτήρης Ντούρος, σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, όσον αφορά στο δάνειο που έχει πάρει η διοίκηση Στριφτού το 2004 από την Goldman Sachs.

Χαρακτηρίζει, δε, ως «πολιτική διευκόλυνση προς την τότεδιοίκηση του δήμου», τη διοίκηση Στριφτού, από την κεντρική κυβέρνηση και τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας, φωτογραφίζοντας χωρίς να κατονομάσει τους τότε υπουργούςΠροκόπη Παυλόπουλο και Γιώργο Αλογοσκούφη αντίστοιχα.

Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, σημειώνει πως από τα 35 εκατ. ευρώ του δανείου στο ταμείο του δήμου «μπήκαν» μόλις τα... 31,5 εκατ. ευρώ, τα οποία ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκαν για πάνω από 2.000 από τη διοίκηση Στριφτού.

Για την ιστορία

Η δημοτική Αρχή Φωτιάδη, που εκλέχτηκε το 2006, αναγκάστηκε να απολύσει ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων από τις δημοτικές επιχειρήσεις για να ανασάνει οικονομικά ο δήμος.

Πέραν αυτού, η διοίκηση Φωτιάδη προχώρησε και σε καταγγελίες για τη δανειακή σύμβαση με την Goldman Sachs, για τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Στελέχη του Δήμου Αχαρνών κάνουν λόγο για κρυφές προμήθειες που έλαβαν «μεσολαβητές», πρακτική που δεν επιτρέπεται από τον νόμο για τη σύναψη δανειακών συμβάσεων από ΟΤΑ. Ακολουθώντας την προσφιλή πρακτική της, η Goldman Sachs «πούλησε» τα δικαιώματα του δανείου στην DEXIA Bank, στην οποία μεταβιβάστηκαν οι οφειλές του Δήμου Αχαρνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της DEXIA προσέφυγαν στο ΔΝΤ και ανέφεραν ότι ο Δήμος Αχαρνών δεν καταβάλλει τις δόσεις του δανείου.

http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...