Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: Ιδιώτες θα αναλάβουν την καθαριότητα της πόλης

Ιδιωτικά συνεργεία προτίθεται να επιστρατεύσει για μια ακόμη φορά ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τα... βουνά των σκουπιδιών που δημιουργούνται και πάλι στους δρόμους της πόλης. Η αποχώρηση ακόμη και των τελευταίων συμβασιούχων από τον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων και το «κενό» που δημιουργείται λόγω των εκλογών, οι οποίες «παγώνουν» κάθε είδους προσλήψεις, έχουν ως αποτέλεσμα η αποκομιδή να γίνεται μετ' εμποδίων.

«Είχαμε προχωρήσει στην πρόσληψη 610 εποχικών υπαλλήλων με δίμηνης διάρκειας συμβάσεις οι οποίοι απασχολούνταν στην αποκομιδή. Οι συμβάσεις τους άρχισαν να λήγουν σταδιακά εδώ και λίγο καιρό, με αποτέλεσμα να αρχίσουν ήδη να είναι ορατά τα προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Ωστόσο, προχτές, τέλη Απριλίου, έληξαν οι συμβάσεις ακόμη και των τελευταίων 200 εποχικών, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην αποκομιδή», εξηγεί στον «Α» ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Χτες, Πρωτομαγιά, στους δρόμους βγήκαν μόλις τέσσερα απορριμματοφόρα το πρωί και άλλα τέσσερα το βράδυ κι αυτά με τους μόνιμους υπαλλήλους.

Το κακό είναι ότι η διαδικασία πρόσληψης νέων εποχικών, στην οποία προχώρησε ο δήμος πριν από ενάμιση μήνα για να αντικαταστήσει τους αποχωρήσαντες συμβασιούχους, έχει παγώσει λόγω των εκλογών. Μάλιστα, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η ανάδειξη κυβέρνησης, που θα «ξεμπλοκάρει» τις διαδικασίες, μπορεί να... αργήσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, με τα βουνά των σκουπιδιών που αναμένεται πολύ σύντομα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...