Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους δήμους

Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους δήμους προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες σε δημοτικές υπηρεσίες λόγω της θερινής περιόδου, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο.


Αυτό προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης και διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον
πρόεδρο Κώστα Ασκούνη.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο συζήτησης τα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που διανύει η χώρα.

Το πρώτο θέμα που έθεσε η ΚΕΔΕ στον νέο υπουργό Εσωτερικών Α. Μανιτάκη ήταν η ενεργοποίηση του νόμου για την άρση της απαγόρευσης σύναψης δίμηνων συμβάσεων – λόγω της προκήρυξης εκλογών – ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις για προσωπικό καθαριότητας, πυρασφάλειας, ναυαγοσώστες, προσωπικό για τις παιδικές κατασκηνώσεις, υδρονομείς άρδευσης, προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς και καθαρίστριες σχολικών μονάδων κ.α.

Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των επανειλημμένων πιέσεων που είχε ασκήσει η ΚΕΔΕ στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για να ανταποκριθούν στις επείγουσες ανάγκες.

Το δεύτερο θέμα που ετέθη προς συζήτηση αφορά στην πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης ενημέρωσε τον υπουργό ότι η διαδικασία αντιπαραβολής – λόγω της μη απογραφής 40.000 πρώην δικαιούχων – των αρχείων των δήμων και του Εθνικού Μητρώου ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες μέρες. Επίσης επισήμανε ότι δεν έχει ακόμη τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής των δικαιούχων μέσω ΙΒΑΝ, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία «Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε.» (ΔΙΑΣ). Ωστόσο, υπογράμμισε ότι για να πληρωθούν οι δικαιούχοι θα πρέπει να διατεθούν στους δήμους έγκαιρα και τα αναγκαία ποσά. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ήδη είναι σε στενή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να εκταμιευτούν εγκαίρως τα κονδύλια.

Το τρίτο θέμα που έθεσε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αφορά στην εκταμίευση των 23 εκ. ευρώ, από τον αντίστοιχο λογαριασμό των δήμων, τη ΣΑΤΑ, προκειμένου οι δήμοι να οργανώσουν την αντιπυρική προστασία στις περιοχές τους. Όπως ανακοινώθηκε η διαδικασία εκταμίευσης είναι ήδη σε εξέλιξη.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα της απόδοσης της μηνιαίας επιχορήγησης των δήμων. Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσε υπόψη του υπουργού Εσωτερικών πληροφορίες από σχετικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «κούρεμα» της μηνιαίας επιχορήγησης προς τους δήμους από 149,5 εκ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα σε 105 εκ. ευρώ. Ο κ. Ασκούνης υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε μερική στάση πληρωμών στους δήμους, ζήτησε να παραμείνει η επιχορήγηση στα ίδια επίπεδα των 149,5 εκ. ευρώ, σημειώνοντας ότι ήδη πολλοί δήμοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και σε αδυναμία πληρωμής μισθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...