Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ερώτηση Κουίκ για διασφάλιση χρηματοδότησης δημοτικών βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών από το ΕΣΠΑ

Το κατεπείγον αίτημα του Πρόεδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστα Ασκούνη για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης των Βρεφονηπιακών-Παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθώς και για... τη συνέχιση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, σήμερα δύο σημαντικά προγράμματα, η λειτουργία των Βρεφονηπιακών – Παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ καθώς και το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, βρίσκονται μετέωρα, αφού δεν έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους για την περίοδο 2013-2014, παρά το γεγονός ότι αφορούν χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες ανέργους.

Όπως αποκαλύπτει η Συντονιστική Επιτροπή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ «τα χρηματοδοτούμενα από πόρους του ΕΣΠΑ προγράμματα που έχει αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφορούν στη λειτουργία πολλών κοινωνικών δομών έχουν μεγάλη ανταπόκριση στην κοινωνία και απορροφητικότητα που πλησιάζει το 100%».

Σε ό, τι αφορά στη χρηματοδότηση των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ από το πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» που μόνο για την περίοδο 2012 – 2013 εξυπηρέτησε 60.000 παιδάκια, ο Κώστας Ασκούνεις σημειώνει ότι:

«Η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη και υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβουμε την υλοποίησή του με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, αφού όπως γνωρίζετε την προηγούμενη περίοδο οι αιτήσεις έφτασαν τις 96.000 και η εκτίμηση είναι ότι φέτος θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση από τους γονείς, αφού η οικονομική κρίση οδηγεί τις οικογένειες στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς».

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση από Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς των Βρεφονηπιακών-Παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ, των ΚΔΑΠ ΜΕΑ αλλά και των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΚΕΔΕ η οποία ζητά να γίνει χρήση της «ρήτρας ευελιξίας» του ΕΣΠΑ για τη μεταφορά του ποσού 400 εκ. ευρώ από αναπορρόφητα κονδύλια του ΕΤΠΑ στο ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...