Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Έχει διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών των δήμων για το 2013-2014;


Παρέμβαση Αυγενάκη προς Στυλιανίδη

 Την εξασφάλιση κονδυλίων για τη λειτουργία των  παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών των Δήμων για την περίοδο 2013-2014, αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη.


Οι παιδικοί σταθμοί οι οποίοι λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα  Δημοσίου Δικαίου των δήμων ή μεταφέρθηκαν στους δήμους ή συστήνονται εντός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου ή ως υπηρεσία του δήμου, διατρέχουν τον κίνδυνο να σταματήσει η χρηματοδότηση τους αλλά και να ματαιωθεί η υλοποίηση του προγράμματος Αυτεπιστασίας για την απασχόληση ανέργων.


Όπως επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης: «η σημερινή εμπλοκή της χρηματοδότησης των δημοτικών δομών παιδικής φροντίδας -εξαιτίας απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κήρυξε άκυρη τη διαδικασία χρηματοδότησής τους από το ΕΣΠΑ, λόγω τροποποίησης των όρων της αρχικής συμφωνίας- ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους όσον αφορά τη συνέχιση του προγράμματος την ερχόμενη χρονιά».


Με τα συγκεκριμένα κονδύλια από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτείται  η δωρεάν παροχή φροντίδας σε 100.000 παιδιά. Συνολικά, στους Δήμους όλης της χώρας φιλοξενούνται 170.000 παιδιά σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται στα κέντρα φροντίδας για παιδιά με αναπηρία ανέρχονται στις 3.000.


Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών την αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης και κατά συνέπεια της λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών των δήμων για την περίοδο 2013-2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...