Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Την Πέμπτη η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΔΕΥΑ


Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η 25η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) στις Σέρρες (Ξενοδοχείο «Ελπίδα Resort and Spa) με συνδιοργανωτές τις Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών και Ηράκλειας.
Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α., Πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης και Αντιπρόεδρος ο Κώστας Τζανακούλης, Δήμαρχος Λαρισαίων ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα την Λάρισα.

Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως ένα πολύ πετυχημένο δείγμα αποκέντρωσης και συλλογικής προσπάθειας στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το συντονιστικό όργανο των Δ.Ε.Υ.Α. και έχει ως μέλη της, μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», 116 Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης – Αποχέτευσης από όλη την Ελλάδα που παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στον μισό πληθυσμό της χώρας μας. Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. είναι ο εκπρόσωπος των Δ.Ε.Υ.Α. στην Πολιτεία και ταυτόχρονα υποβοηθεί τις Δ.Ε.Υ.Α. σε όλες τις φάσεις του έργου τους με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες. Στη διάρκεια της εικοσαετούς και πλέον πορείας της η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. έχει συμβάλει με τις προτάσεις της στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας μας, στην προώθηση και επίλυση θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων των Δ.Ε.Υ.Α. και στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού ρόλου τους.

Οι Δ.Ε.Υ.Α. Ηράκλειας και Σερρών συμμετέχουν στο Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Συγκεκριμένα ο κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, Δήμαρχος Ηράκλειας και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ηράκλειας είναι Γενικός Γραμματέας της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και ο κ. Θεόδωρος Αραμπατζής, Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών είναι Πρόεδρος της Ελεγκτικής της Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Οι Δ.Ε.Υ.Α. που ιδρύθηκαν με τον ν. 1069/80 είναι Δημοτικές Επιχειρήσεις, αυτοτελείς ως προς τους Δήμους, ειδικού σκοπού και κοινωφελούς χαρακτήρα, λειτουργούν ανταποδοτικά με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και παρέχουν υπηρεσίες, ύδρευσης-αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στους πολίτες των Δήμων της Χώρας μας εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Οι Δ.Ε.Υ.Α. έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν το αντικείμενό τους και στην άρδευση, την τηλεθέρμανση και το φυσικό αέριο, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εμφιάλωση και εμπορία του νερού.

Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. προβλέπεται ότι θα πάρουν μέρος 300 περίπου εκπρόσωποι από τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας ( Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α. , καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων).

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «Ερωδιός» (Λιθότοπος, Δήμου Ηράκλειας) συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., ενώ το απόγευμα της Τετάρτης και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Ελπίδα Resort and Spa» ανοικτή συνεδρίαση των επιστημονικών Επιτροπών της Ενωσης (Οικονομικής και Τεχνικής) στην οποία θα συμμετάσχουν υπηρεσιακοί παράγοντες των Δ.Ε.Υ.Α. και θα συζητηθούν οικονομικά και τεχνικά θέματα των Δ.Ε.Υ.Α. όπως η συμβολή των Δ.Ε.Υ.Α. στην περιφερειακή περιβαλλοντική ανάπτυξη, αρχές και πολιτικές διοίκησης των Δ.Ε.Υ.Α., πρότυπα τεύχη δημοπράτησης προμηθειών, οδηγός ενεργειών των τεχνικών υπηρεσιών των Δ.Ε.Υ.Α. κ.α.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., την Πέμπτη 20 Ιουνίου περιλαμβάνονται σοβαρότατα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα των Δ.Ε.Υ.Α., αλλά και γενικότερα του τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης όπως είναι η προάσπιση, ενίσχυση και βελτίωση του θεσμικού πλαισίου των Δ.Ε.Υ.Α., οι σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού των Δ.Ε.Υ.Α. , οι προοπτικές των Δ.Ε.Υ.Α. , το αίτημα για βιομηχανικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και η προετοιμασία των Δ.Ε.Υ.Α. για την συμμετοχή τους στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.Τη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα απασχολήσει και η κατάσταση του τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης στη χώρα μας ενόψει της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Υφυπουργός ΕΣΠΑ κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης. Επίσης, έχουν προσκληθεί οι Υπουργοί Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομικών, Ανάπτυξης , η ηγεσία της ΔΕΗ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και οι Πρόεδροι των Οργανισμών Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.).



aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...