Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σχεδιάζουν απολύσεις

«Οι συνεχείς διαρροές από τα συστημικά Μ.Μ.Ε. και Υπουργούς της συγκυβέρνησης συνιστούν στοχοποίηση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σχέδιο για νέες απολύσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Οι συνεχείς διαρροές από τα συστημικά Μ.Μ.Ε. και Υπουργούς της συγκυβέρνησης για την τύχη όσων εργαζομένων που έχουν βρεθεί σε διαθεσιμότητα (Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί), συνιστούν στοχοποίηση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σχέδιο για νέες απολύσεις», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνεχίζει:

«Αυτό σημαίνει ότι και στο 3ο κύμα διαθεσιμότητας 12.500 Δημοσίων Υπαλλήλων (Δεκέμβριος 2013) τη μεγαλύτερη συμμετοχή θα έχουν και πάλι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ενόψει του 3ου κύματος ξεκίνησαν οι διαρροές για κατάργηση βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. όπως η καθαριότητα κ.λπ.

Το σχέδιο τους είναι ξεκάθαρο και το έχουμε ξαναδεί. Θέλουν με αυτή την επικοινωνιακή τακτική να μας αποπροσανατολίσουν και να βάλουν τον κλάδο στην τακτική του «διαίρει και βασίλευε», ώστε πιο εύκολα και κομμάτι-κομμάτι να οδηγήσουν χιλιάδες συναδέλφους στην απόλυση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην οριστική διάλυση».

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ: «είναι ξεκάθαρο ότι η συγκυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική του κανιβαλισμού. Κανένας κλάδος και καμία κατηγορία δεν εξαιρείται απ’ αυτή. Το πρόβλημα δεν είναι πότε και πως θα καταργηθεί μια υπηρεσία ή πότε θα έρθει και η δική μας σειρά. Το ζήτημα είναι πώς μέσα από την καθημερινή και οργανωμένη πάλη μας να ανατρέψουμε τους απάνθρωπους σχεδιασμούς τους.

Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που οι αιρετοί για άλλη μια φορά με την ανοχή τους στην πολιτική των μνημονίων θεωρούν δεδομένη τη νέα περικοπή των πόρων, μέσω του προσχεδίου του Προϋπολογισμού 2014, ενώ με την προσχηματική αξιολόγηση Δομών και του Ανθρώπινου Δυναμικού προετοιμάζουν την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προωθώντας και την ίδρυση των «σωτήριων» ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ».

Κλείνοντας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προειδοποιεί: «Η Εκτελεστική Επιτροπή προειδοποιεί την κυβέρνηση, τα κόμματα που την στηρίζουν και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές ότι, με αποφασιστικότητα, ενότητα και τη δυναμική που έχει επιδείξει ο κλάδος μας, σε συντονισμό με άλλες κατηγορίες των εργαζομένων όχι μόνο θα καταργήσει στην πράξη τις απολύσεις-διαθεσιμότητες αλλά και θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...