Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

«Γαλάζιοι» αρραβώνες για τους δήμους

Εντείνονται οι διεργασίες αλλά και οι πολιτικοί «αρραβώνες» στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν ευρύτερες συναινέσεις και πολιτικές συγκλίσεις σε δύο δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, συγκλίσεις που αλλάζουν το τοπίο και αναδεικνύουν δύο ισχυρούς πλέον παίκτες.
Ο πρώτος είναι ο δήμαρχος Πανοράματος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, για το νέο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, όπου συνενώνονται τρεις δήμοι και όπου μέχρι πρόσφατα και οι τρεις εν ενεργεία δήμαρχοι (Ι. Καϊτεζίδης, Μ. Γεράνης και Β. Καρτάλης) δήλωναν ότι θα είναι υποψήφιοι. Στην προχτεσινή γενική συνέλευση της δημοτικής παράταξης του κ. Γεράνη, αποφασίστηκε ομόφωνα ο συνδυασμός να στηρίξει την παράταξη στην οποία θα ηγηθεί ο κ. Καϊτεζίδης, μια απόφαση με την οποία συντάσσονται και άλλες δύο δημοτικές κινήσεις. Αυτή του «γαλάζιου» Νίκου Χατζηαντωνίου στο Χορτιάτη (είχε πάρει το 2006 18,4%), καθώς και του πρώην δημάρχου Πυλαίας, Στέφανου Μποζίνη, που το 2006 είχε λάβει ποσοστό 25,2%. Μάλιστα, τη Δευτέρα το όλο εγχείρημα θα λάβει σάρκα και οστά, με το δήμαρχο Πανοράματος να ανακοινώσει τη δημιουργία μιας ευρείας παράταξης για τη διεκδίκηση του νέου δήμου.
Αντίστοιχος «αρραβώνας» βρίσκεται σε εξέλιξη και στο νέο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Εκεί διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων μεταξύ των παρατάξεων των νυν δημάρχων Λάζαρου Κυρίζογλου (φωτογραφία) και Γιώργου Ακτσελή. Ετσι, αναμένεται να κατέβουν με το συνδυασμό «Δημοτική Συνεργασία», με επικεφαλής τον κ. Κυρίζογλου και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους το σημερινό δήμαρχο Μενεμένης, Γιώργο Ακτσελή, καθώς και τον προκάτοχό του Γιώργο Μύθημη.
ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...