Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Αθώωση δημάρχου που είχε κατηγορηθεί για παράνομες μεταδημοτεύσεις

Αθωώθηκε τελεσίδικα σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, δήμαρχος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για παράνομες μεταδημοτεύσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2006, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Καλλιθέας, Κωνσταντίνο Ασκούνη να καταθέτει υπέρ του.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον νυν δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, που κατηγορούνταν για παράνομες μεταδημοτεύσεις και πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή. Την αθώωσή του ζήτησε προηγουμένως στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, με την προσθήκη ότι αν το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, θα έπρεπε να δεχτεί ότι δεν είχε δόλο.
Η κατηγορία αφορούσε υπόθεση του 2006, οπότε φερόταν ο Α. Γκουντάρας, να έκανε 25 μεταδημοτεύσεις (χορηγούσε βεβαιώσεις μεταδημότευσης σε κατοίκους που είχαν συμπληρώσει διετία) στον τότε Δήμο Μελιβοίας, όπου ήταν δήμαρχος, που δεν ήταν νόμιμες, γιατί δεν υπήρχαν στους φακέλους όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Το ζήτημα έφτασε στη δικαιοσύνη, μετά από έλεγχο ελεγκτών το έτος 2008.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...