Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Σγουρός: Για όλα φταίει η γραφειοκρατία


Τα ζητήματα της ανάπτυξης και τα γραφεικοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με 13 περιφερειάρχες της χώρας, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Επικρατείας καθώς επίσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε να υπάρξουν συχνές επαφές με τους περιφερειάρχες κάνοντας λόγο για καθοριστική συμβολή τους στην αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ και την επίτευξη του μνημονιακού στόχου για το 2012. Παράλληλα έδωσε εντολή να λυθεί άμεσα το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τον Τελικό Διατάκτη των δαπανών από το ΠΔΕ, όπως προτείνουν οι αιρετές Περιφέρειες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Γιάννης Σγουρός έκανε λόγο για εμπλοκές που προκύπτουν από τη συγκεντρωτική λειτουργία του Κράτους και τη γραφειοκρατία καθώς και από τις συνεχείς περικοπές στους πόρους των Περιφερειών. "'Εχουμε έναν κοινό εχθρό, το κεντρικό κράτος- εάν δε λύσουμε τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, τα λόγια θα είναι λόγια", είπε ο Γ.Σγουρός και ευχήθηκε να υπάρξει λύση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση λύθηκαν μια σειρά πρακτικά ζητήματα με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού και παράλληλα θεσμοθετήθηκε ένας μόνιμος διάλογος μεταξύ των αιρετών περιφερειαρχών και των συναρμοδίων υπουργείων," για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες". Εκτίμησε ότι με την πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, θα γίνουν περισσότερα βήματα τολμηρά και τα αποτελέσματά τους θα είναι σύντομα ορατά στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...