Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδική σύσκεψη του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ


Με το βλέμμα στραμμένο στις Δημοτικές και  Περιφερειακές εκλογές πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλαδική σύσκεψη  του Τομέα Αυτοδιοίκησης της  Δημοκρατικής Αριστεράς, με τη συμμετοχή  αυτοδιοικητικών στελεχών του κόμματος και των γραμματέων των περιφερειακών οργανώσεων. 

Η σημασία που έχει για  τη Δημοκρατική Αριστερά η Αυτοδιοίκηση υπογραμμίζεται και από τη συμμετοχή  του προέδρου Φώτη Κουβέλη, του γραμματέα της ΚΕ και βουλευτή Επικρατείας, Σπύρου Λυκούδη, μελών της ΕΕ,  βουλευτών και  του νέου υπεύθυνου του Τομέα Δημήτρη Αναγνωστάκη (φωτό).  

Στη διάρκεια της πανελλαδικής σύσκεψης έγινε ευρεία συζήτηση για  τις εξελίξεις στον πρώτο και  δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, για  την αντιμετώπιση των συνεπειών  της κρίσης, τη στήριξη των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε  σε θεσμικά ζητήματα, στις αδυναμίες  και δυσλειτουργίες του Καλλικράτη, όπως και σε αγκυλώσεις που περιορίζουν  τη δυνατότητα άμεσων παρεμβάσεων σε κοινωνικό επίπεδο καθώς και τις αναπτυξιακές δυνατότητες των ΟΤΑ.

Σε ό, τι αφορά  στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι η Δημοκρατική Αριστερά υπερασπίζεται μια αυτοδιοίκηση μακριά από στενούς κομματικούς εναγκαλισμούς και στηρίζει συνδυασμούς και τοπικές συμμαχίες με προοδευτικά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και φερέγγυα πρόσωπα.

Τέλος, αναδείχθηκε 13μελές συντονιστικό με τη συμμετοχή  αυτοδιοικητικών από όλη την  Ελλάδα, το οποίο μεταξύ άλλων θα προχωρήσει και σε επεξεργασία προτάσεων  και θέσεων. Στο συντονιστικό μετέχουν οι εξής:

-Αναγνωστάκης  Δημήτρης, Βουλευτής Εύβοιας, πρώην δήμαρχος Χαλκίδας
-Βαρελάς Ανδρέας,  Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων
-Βαρελάς Δημήτρης, Περιφερειακός Σύμβουλος  Αττικής
-Ιωακειμίδης  Γιώργος,  Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη
-Κλάπας Μιλτιάδης, πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας
-Λαμπρινίδης  Φώτης, Αντιδήμαρχος Βόλου
-Λοτσάρης Βασίλης,  Αντιδήμαρχος Πάτρας
-Παγκάλου Έφη,  Εργαζόμενη ΟΤΑ
-Παπαστεργιοπούλου  Σμαράγδα, Συντονίστρια Τομέα Αυτοδιοίκησης
-Παππάς Κώστας, μέλος του Περ/κού γραφείου  Θεσσαλίας
-Προβατάς Φώτης,  Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων
-Φωτίου Νίκος,  Συντονιστής της παράταξης Μπουτάρη "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη"
-Χάλαρης Γιώργος,   πρώην κοινοτάρχης Οίας Σαντορίνης
-Χατζηγιαννάκης  Μίλτος, Δήμαρχος Σκύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...