Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ο Απ. Κατσιφάρας στην 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Περιφερειών και των Πόλεων

Στην 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Περιφερειών και των Πόλεων που θα διεξαχθεί το διήμερο 7 – 8 Μαρτίου 2014 (αύριο και μεθαύριο) στο Μέγαρο (Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών), θα συμμετάσχει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ως αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και ως α’ αντιπρόεδρος της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατικής-Ιονίου» της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ).


Η Διάσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία για το μέλλον της Ευρώπης, παραμονές του Εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και λίγους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές.

Διοργανώνεται από την Επιτροπή των Περιφερειών —που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ως συνέλευση των εκπροσώπων των τοπικών και των περιφερειακών αρχών της ΕΕ— με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής. Έχει την υποστήριξη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Στόχος είναι ο απολογισμός των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο προς την ανάκαμψη με περισσότερες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, θα γίνει μια υψηλού επιπέδου συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, επιφανείς Ευρωπαίοι πολιτικοί θα παρουσιάσουν και θα αντιπαραβάλουν τα οράματά τους για την Ευρώπη, ενώ Περιφερειάρχες και τοπικοί άρχοντες θα συζητήσουν μαζί τους για τις κυριότερες προκλήσεις και τις προοπτικές της Ένωσης.

«Στο μικροσκόπιο αυτής της διήμερης Διάσκεψης θα βρεθούν σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν, κυρίως, με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας μέσα από την στρατηγική της Ε.Ε. που ακολουθείται για την ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχόλησης» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να στοχεύσουμε περισσότερο στην καταπολέμηση της ανεργίας και ιδιαιτέρως των νέων που έχει λάβει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις».

Η Διάσκεψη θα ξεκινήσει αύριο το απόγευμα, μετά την πρωινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΕτΠ, με τη θεματική συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση από τοπική και περιφερειακή σκοπιά, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών θεμάτων που απασχολούν την ελληνική πολιτική σκηνή.

Το πρωί του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος της Ολομέλειας, η οποία περιλαμβάνει μια υψηλού επιπέδου συζήτηση σχετικά με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, το μέλλον της Ε.Ε. και το ρόλο των τοπικών κυβερνήσεων να φέρουν πιο κοντά την Ευρώπη στους πολίτες της.

Παρακολουθείστε την 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη σε ζωντανή σύνδεση μέσω της ιστοσελίδας http://cor.europa.eu/el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...