Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Κεδίκογλου: «Στις αυτοδιοικητικές εκλογές αφήσαμε τα στελέχη μας να εκφραστούν ελεύθερα»

Με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη συναντήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.


Ενώπιον των δημοσιογράφων, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, οι δύο υποψήφιοι τον ενημέρωσαν για την πορεία του προεκλογικού αγώνα και τα θέματα της περιοχής.


«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι σε αυτές τις εκλογές η ΝΔ επέλεξε μια νέα προσέγγιση που πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται στα μηνύματα και τις ανάγκες των καιρών» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου και συνέχισε:

«Επιλέξαμε να αποκομματικοποιήσουμε τις εκλογές, μη δίνοντας χρίσματα. Δηλαδή, επιλέξαμε να μην ποδηγετήσουμε τα στελέχη μας, τα μέλη μας και να αφήσουμε να εκφραστούν ελεύθερα. Το ότι δεν υπάρχει χρίσμα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ποινές, δεν υπάρχουν κυρώσεις, δεν υπάρχουν πειθαρχικές συνέπειες.

» Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επιλογή. Η ΝΔ δεν είναι δυνατό να μην έχει άποψη για το ποιος θα ήταν καλύτερος για τον ρόλο του δήμαρχου ή τον ρόλο του περιφερειάρχη. Είχαμε θέσει κριτήρια που θεωρούμε ότι πρέπει να πληρεί ο υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου και του περιφερειάρχη, αντίστοιχα, και κρίναμε ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Γιάννης Ιωαννίδης και στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Καλαφάτης ήταν οι πλέον ενδεδειγμένοι στις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει.

» Από κει και πέρα ο αγώνας δίνεται. Δίνεται σε όλα τα επίπεδα. Είναι μια προσπάθεια να βγούμε από την κρίση και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει τον δικό της ρόλο και να είναι όσο γίνεται πιο αποτελεσματική».

Σε ερώτηση γιατί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιλέχθηκε ο Ιωαννίδης και όχι ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, απάντησε: «Σας είπα πώς κινήθηκε η ΝΔ. Από κει και πέρα όσοι κινήθηκαν με προσωπικές επιλογές, θα κριθούν από τον κόσμο».

Για την περίπτωση που εκλεγούν «αντάρτες» υποψήφιοι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε, «δεν απαντάω σε υποθετικές ερωτήσεις».

1 σχόλιο:

  1. H συγκεκριμένη αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου αποτελεί ομολογία ότι μέχρι τώρα, η Νέα Δημοκρατία κομματικοποιούσε τις εκλογές, ποδηγετούσε τα στελέχη της και δεν τα άφηνε να εκφραστούν ελεύθερα.

    Τότε για ποιο σεβασμό στον θεσμό της Τ.Α. μας μιλούσαν μέχρι τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...