Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Κατάσχουν καταθέσεις των δήμων!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στους καποδιστριακούς δήμους του νομού Ηρακλείου, λόγω των κατασχέσεων των χρηματικών αποθεμάτων των τραπεζικών τους λογαριασμών που κινδυνεύουν να «τινάξουν στον αέρα» τους οικονομικούς προϋπολογισμούς τους.

Απίστευτα χρηματικά ποσά δεσμεύονται από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που έχουν γίνει “ο εφιάλτης” των δημάρχων οι οποίοι απορούν για το πώς θα μπορέσουν να χαράξουν την τοπική ανάπτυξη των περιοχών τους, όταν βουλιάζουν στα χρέη του παρελθόντος. Η αρχή έγινε πριν μερικές μέρες με το δήμο Βιάννου

Τώρα για χρέη του πρώην Δήμου Τυμπακίου έχουν ως αποτέλεσμα να δεσμευτεί ήδη ένα ποσό της τάξεως των 350 χιλ ευρώ από το ταμείο του Δήμου Φαιστού, ενώ αντίστοιχα δεσμεύτηκαν 200 χιλ ευρώ του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Όλα αυτά με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε απλήρωτα χρέη προμηθειών ή έργων που δεν εξωφλήθηκαν. Κάποια μάλιστα από τα έργα αυτά ή τις προμήθειες έγιναν με μη νόμιμα παραστατικά και αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων.

Η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα στους δήμους του νομού, καθώς από τη μια έχουν κλείσει οι κρατικές στρόφιγγες χρηματοδότη- σης, και από την άλλη εμφανίζονται συνεχώς νέες οικονομικές διεκδικήσεις που φτάνουν στο επίπεδο των κατασχέσεων. Οι δήμαρχοι φοβούνται ότι με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα, τα χρέη θα «τινάξουν τη μπάγκα στον αέρα» ενώ θα καταλήξουν να πληρώνουν χρέη των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και δεν θα υλοποιείται δημοτικό έργο που είναι και το ζητούμενο.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ - Λίλιαν Δαφερμάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...