Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Συμβασιούχοι: «Γραμμή Ραγκούση» και από Καστανίδη

Τη σκληρή «γραμμή Ραγκούση» στο θέμα των συμβασιούχων ακολουθεί -τελικά- και ο νέος υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, παρότι αρχικά φάνηκε ότι η κυβερνητική θέση μπορεί και να χαλαρώσει. Αυτό επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο Χάρης Καστανίδης με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Στη συνάντηση, η κυβέρνηση -διά του υπουργού Εσωτερικών- έδωσε την... αναμενόμενη αρνητική απάντηση στο δήμαρχο Αθηναίων και στην πρότασή του για τους συμβασιούχους του δήμου,

τη νομοθετική ρύθμιση που ζητούσε δηλαδή για τριετή παραμονή τους· πρόταση που κατέθεσε στη συνάντηση που είχε μαζί του προ ημερών, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο ΔΣ Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.

Το «κουτί της Πανδώρας»

Ιδιαίτερα προσεκτικός ο Χάρης Καστανίδης -φοβούμενος να μην ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας», δηλαδή τις αντιδράσεις από τους υπόλοιπους ΟΤΑ, στην περίπτωση που δεχόταν κάτι τέτοιο, να παραμείνουν περί τις 2.000 συμβασιούχοι στο Δήμο Αθήνας, όταν στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπονται και για τους 325 δήμους 4.700-είπε «όχι» στο Γιώργο Καμίνη, σημειώνοντάς του πως για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε ότι οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, για να πάρει την απάντηση από τον υπουργό Εσωτερικών να κάνει 8μηνες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Συνάντηση Καμίνη-βουλευτών Α' Αθήνας

Παρόλ' αυτά, ο δήμαρχος Αθηναίων, σε μια προσπάθεια να επιχειρήσει με πλάγιο τρόπο να περάσει τη νομοθετική ρύθμιση, συναντήθηκε αργότερα με τους βουλευτές της Α' Αθήνας, όπου και τους εξέθεσε το αποτέλεσμα της πρωινής του συνάντησης με το Χάρη Καστανίδη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η συμπαράσταση των βουλευτών της Α΄Αθήνας στο αίτημα του Δήμου Αθηναίων για σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Έτσι, δεν αποκλείεται οι βουλευτές Α' Αθήνας να προσπαθήσουν να περάσουν τη σχετική ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις «διορθώσεις Ραγκούση», το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη Αυγούστου.

Συνεδρίαση διαπαραταξιακής επιτροπής

Στις 11 το πρωί, σήμερα, εξάλλου, ο Γιώργος Καμίνης θα ενημερώσει τη διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί στο δήμο για το θέμα των συμβασιούχων για το περιεχόμενο των συνομιλιών του με το Χάρη Καστανίδη, καθώς και για τις επόμενες πρωτοβουλίες του.
http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...