Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Χωρίς περίπτερο στη ΔΕΘ ο δήμος Θεσσαλονίκης

Η απόφαση ελήφθη! Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ι. Μπουτάρης αποφάσισε να σπάσει μία παράδοση δεκαετιών και να μην «κατεβάσει» το περίπτερο του δήμου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκκινώντας την επιχείρηση «απο-κρατικοποίησης» των εκθετών της Γενικής Έκθεσης του Σεπτέμβρη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι η προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου στη ΔΕΘ είναι άνευ νοήματος, καθώς οι πολίτες της συμπρωτεύουσας γνωρίζουν πολύ καλά τι και τι δεν κάνει η αυτοδιοίκηση. Επίσης, όπως σημειώνεται από το περιβάλλον του δημάρχου, σε μία εποχή ύφεσης και με τα οικονομικά προβλήματα του δήμου δεδομένα, οι δαπάνες για ενοικίαση περιπτέρου είναι άνευ λόγου.
 
Μάλιστα, οι πορείες διαμαρτυρίας, η απαγόρευση της στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε Γενικής Έκθεσης και συχνά τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, αποθαρρύνουν από κάθε σκέψη επισκέψης και συμμετοχής στη ΔΕΘ τους πλέον άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή, τους Θεσσαλονικείς. Άλλωστε, οι τουριστικοί πράκτορες της πόλης ομολογούν ότι τις πρώτες ημέρες της ΔΕΘ κάνουν ...χρυσές δουλειές, λόγω της προθυμίας χιλιάδων Θεσσαλονικέων να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές σε ευρωπαϊκές πόλεις ή ελληνικά νησιά το πρώτο τριήμερο της Γενικής Έκθεσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...