Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ πρώτη δύναμη στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας


Το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε πρώτη πολιτική δύναμη στην σημερινή εκλογική διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για την ανάδειξη των 12 εκ των 25 μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνονται αυτοδίκαια από τους 13 περιφερειάρχες.
Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 6 από τις 12 έδρες, η ΝΔ 4 έδρες, ενώ από μία έδρα καταλαμβάνουν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Τα ονόματα των εκλεγέντων είναι:

Από το ΠΑΣΟΚ: Α. Παπατόλιας-Θεσσαλία (106 ψήφοι), Β. Αργύρης-Ήπειρος (105 ψήφοι), Γ. Παπαϊορδανίδης-Δυτ. Μακεδονία (102 ψήφοι), Γ. Πασχαλίδης-Κεντρική Μακεδονία (102 ψήφοι), Τ. Χειβιδόπουλος-Πελοπόννησος (91 ψήφοι) και Στ. Χρήστου-Αττική (68 ψήφοι).

Από τη ΝΔ: Γ. Παυλίδης-Ανατολική Μακεδονία Θράκη (68 ψήφοι), Ν. Σφελινιώτης-Κεντρική Μακεδονία (58 ψήφοι), Π. Βογιατζής-Βόρειο Αιγαίο (56 ψήφοι) και Γρ. Ζαφειρόπουλος-Αττική (54 ψήφοι).

Από το ΚΚΕ: Ν. Καραθανασόπουλος (15 ψήφοι)

Από τη ΔΗΜΑΡ: Ν. Γαλανός-Αττική (8 ψήφοι)

Το 25μελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ θα συγκληθεί εντός πέντε ημερών από την εκλογή του και με μυστικές ψηφοφορίες θα εκλέξει ξεχωριστά το προεδρείο του, δηλαδή τον πρόεδρο, τον Α’ αντιπρόεδρο, τον Β’ αντιπρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τον ταμία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...