Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Εκλογές στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Η Γενική Συνέλευση των 257 μελών θα εκλέξει με μυστική ψηφοφορία τα 12 από τα 25 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης, καθώς τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν αυτοδίκαια οι 13 περιφερειάρχες, ενώ στη συνέχεια θα εκλέξει τα πέντε μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου. Την έναρξη των εργασιών χαιρέτισε ο υπουργός Εσωτερικών, Χ. Καστανίδης.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι περιφερειακών συμβουλίων, προκειμένου να αναδείξουν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Η Γενική Συνέλευση των 257 μελών θα εκλέξει με μυστική ψηφοφορία τα 12 από τα 25 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης, καθώς τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν αυτοδίκαια οι 13 περιφερειάρχες, ενώ στη συνέχεια θα εκλέξει τα πέντε μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου. Η ψηφοφορία θα αρχίσει αργά το μεσημέρι και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το βράδυ.

Το 25μελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ, συγκαλείται εντός πέντε ημερών από την εκλογή του και με μυστικές ψηφοφορίες εκλέγει ξεχωριστά το προεδρείο του, δηλαδή τον πρόεδρο, τον Α' αντιπρόεδρο, τον Β' αντιπρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τον ταμία.

Την έναρξη των εργασιών χαιρέτισε ο υπουργός Εσωτερικών, Χ. Καστανίδης, ο οποίος κάλεσε τα μέλη της Γ.Σ. «να μείνουν μακριά από την πολιτική τους προέλευση».

«Ο καθένας έχει τη συμμετοχή του ή την προτίμησή του σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Αυτό είναι απολύτως αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία οι περιφερειάρχες, σε λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ, να δράσουν ενωμένα, αποφασιστικά, δημιουργικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...