Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πλεόνασμα 300 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Περιφέρεια Αττικής το 2011

Athens
Athens (Photo credit: http2007)
Πλεόνασμα περίπου 300 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Περιφέρεια Αττικής το 2011, παρά τις συνεχείς μειώσεις στη χρηματοδότησή της. «Το θετικό πλεόνασμα και η δημιουργία του αποθεματικού μας δεν ήταν ούτε αυτονόητη ούτε δημιουργήθηκε με αυτόματο πιλότο», σημείωσε ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός κατά τη χθεσινοβραδινή, ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που αναλάβαμε, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη θεσμική συγκρότηση της Περιφέρειας Αττικής, το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου μας με βάση το πρόγραμμά μας, τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση ευρύτερων κρίσιμων κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων», τόνισε.

Σύμφωνα με τον απολογισμό των πεπραγμένων, η Περιφέρεια Αττικής το 2011 ολοκλήρωσε 70 έργα κοινωνικής χρήσης και υποδομών, συνολικού κόστους 37,24 εκατ. ευρώ. Το β' εξάμηνο 2011 επιτάχυνε το ρυθμό απορρόφησης του ΕΣΠΑ κατά 31%. Παρόλα αυτά, ο κ. Σγουρός υπήρξε δριμύς στο θέμα της απορροφητικότητας: «Πού είναι σήμερα οι δήμαρχοι; Πού είναι οι εκπρόσωποι των κομμάτων; Πώς περιμένετε μεγαλύτερη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, όταν οι περισσότεροι δήμοι δεν έχουν ώριμες μελέτες; Δεν μπορεί η Αθήνα να γεμίσει μόνο πλατειούλες. Χρειάζονται έργα υποδομών για να αναβαθμισθεί η ποιότητα ζωής των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής».

Η Περιφέρεια, επίσης, την περασμένη χρονιά μείωσε σημαντικά τις λειτουργικές της δαπάνες με αναπροσαρμογή ενοικίων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, ενώ ανέπτυξε κοινωνική δράση και παρεμβάσεις στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας και τη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...