Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Εμπάργκο Μπουτάρη για προεκλογικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους

Μετά το όχι του Γιάννη Μπουτάρη στον Μίκη Θεοδωράκη να πραγματοποιήσει η «ΣΠΙΘΑ» πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους πριν λίγους μήνες, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην δώσει την ομώνυμη πλατεία για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Αντί αυτής συμφωνήθηκε, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, να παραχωρηθεί στα πολιτικά κόμματα και σχηματισμούς η πλατεία της Αρχαίας Ρωμαϊκής αγοράς που εκτείνεται από την Εγνατία μέχρι και την Φιλίππου.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος οι συγκεντρώσεις στην πλατεία δημιουργούν φασαρία με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να γίνεται συχνά αποδέκτης παραπόνων από κατοίκους και ξενοδοχεία της περιοχής. Μάλιστα, όπως είπε, οι αρχές αναγκάζονται πολλές φορές να κόβουν την κυκλοφορία στην Τσιμισκή, την Μητροπόλεως και τη Λ. Νίκης, δημιουργώντας προβλήματα στην αγορά. «Ο εμπορικός σύλλογος παραπονιέται συνεχώς για το θέμα ενώ και τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταβάλλονται ταλαιπωρώντας το επιβατηγό κοινό», δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Μπουτάρης και κατέληξε: «Είναι καλό να μεταφέρουμε το κέντρο βάρους προς τα πάνω. Η αρχαία Ρωμαϊκή αγορά είναι πιο μεγάλη και δεν έχει το πρόβλημα της ηχορύπανσης»

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν την πρόταση Μπουτάρη. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γκιουλέκα, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης της πλατείας Αριστοτέλους με την προϋπόθεση να υπάρξει φύλαξη ώστε το κοινό να μην υπερβεί την οδό Μητροπόλεως. Αμέσως μετά τις εκλογές μπορεί να γίνει μια ευρύτατη συζήτηση για τη χρήση της Αριστοτέλους, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...