Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Υπέρ της δημιουργίας κέντρων για τους μετανάστες η Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Την ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας, διαμονής και φροντίδας παράνομων μεταναστών, στηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Σε ψήφισμα, που εγκρίθηκε με συντριπτική, διευρυμένη ψηφοφορία, στην έκταση συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το βράδυ της Παρασκευής, επισημαίνεται-μεταξύ άλλων-ότι μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με τεράστιες προεκτάσεις για κάθε δραστηριότητα εντός της χώρας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν κωφεύει και αναλαμβάνει, το μερίδιο που της αναλογεί για την ανακούφιση του προβλήματος.

«Η λειτουργία χώρων φιλοξενίας είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος προκειμένου να μειωθούν και σταδιακά να εξαλείφουν οι επιπτώσεις από τη διαβίωση χιλιάδων παράνομων μεταναστών στη χώρα», αναφέρεται στο ψήφισμα, με την επισήμανση ότι η λειτουργία τέτοιων χώρων φιλοξενίας δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σημάνει έστω και την παραμικρή κοινωνική όχληση προς τις τοπικές κοινωνίες.
Σημειώνεται, επίσης, ότι για τα θέματα φύλαξης, ασφάλειας, υγιεινής, διατήρησης της ομαλότητας θα πρέπει να υπάρξουν σοβαρές εγγυήσεις από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας.

Απαντώντας στις αντιδράσεις και τις αρνητικές προσεγγίσεις, που έχουν εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες από κατοίκους και φορείς περιοχών στις οποίες ενδεχομένως θα λειτουργήσουν τέτοιοι χώροι, η ΠΕΔΚΜ αναφέρει ότι αυτές είναι αδικαιολόγητες και ότι θα πρέπει για το κοινό καλό να τερματιστούν προκειμένου να εφαρμοστεί, επιτέλους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα σοβαρό, επιστημονικά και ανθρωπιστικά ενδεδειγμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...