Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Φούχτελ με τη δήμαρχο Βέροιας

Τουρισμός, προώθηση και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και συνεργασία μεταξύ βιβλιοθηκών, είναι το αντικείμενο της συνεργασίας που προωθούν οι πόλεις της Βέροιας από την Ελλάδα και της Τρίερ από τη Γερμανία, στο πλαίσιο της δρομολογημένης, ήδη, αδελφοποίησής τους.

Αυτό τουλάχιστον διαφάνηκε από τη συζήτηση που είχαν η δήμαρχος της Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου με τον εντεταλμένο της γερμανίδας Καγκελαρίου 'Αγκελας Μέρκελ για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία, Χαν Γιόακιμ Φούχτελ, παρουσία εκπροσώπων των φορέων της περιοχής. 

«Οι βάσεις για την αδελφοποίηση με την Τρίερ, την αρχαιότερη πόλη της Γερμανίας, τέθηκαν σε επίσκεψη που είχαμε πραγματοποιήσει στην τουριστική έκθεση της Στουτγκάρδης» τόνισε η κ. Ουσουλτζόγλου και μίλησε ειδικότερα για τις ομοιότητες των δύο πόλεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα πολλά και σημαντικά μνημεία της κλασικής αρχαιότητας, των ελληνιστικών, ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τα Οθωμανικά, τα Εβραϊκά, τα αρχιτεκτονικά μνημεία, τα παμπάλαια μοναστήρια.
Υπογράμμισε τέλος ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, η αξιοποίηση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...