Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΕΔΣΝΑ:«Μπλόκο» σε νοσοκομειακά απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Φυλής

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής στο ημερήσιο μέτωπο διάθεσης των απορριμμάτων, με στόχο την αποτροπή  εναπόθεσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Καταβάλλουμε καθημερινά τεράστιες προσπάθειες ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων των 5 εκ. πολιτών της Αττικής να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Την ίδια απαίτηση έχουμε και από τους χρήστες του ΧΥΤΑ. Όσοι δεν σέβονται αυτές τις προσπάθειές θα υφίστανται τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος».

Στο πλαίσιο των καθημερινών μακροσκοπικών ελέγχων, οι ελεγκτές του ΕΔΣΝΑ εντόπισαν την περασμένη εβδομάδα, ποσότητες επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων που προέρχονταν από ιδιωτική υγειονομική μονάδα της Αττικής, αναμεμειγμένες με αστικού τύπου απόβλητα.

Ειδικότερα όπως διαπιστώθηκε μαζί με τα αστικά απορρίμματα υπήρχαν νοσοκομειακά απορρίμματα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κλπ) τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι ελεγκτές περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και άνδρες της αστυνομίας Περιβάλλοντος, οι οποίοι προχώρησαν στη διαδικασία του αυτοφώρου και κατάσχεσης του φορτηγού οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...