Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Λ.Γρηγοράκος σε εργαζόμενους ΟΤΑ: Αν δεν απογραφείτε θα απολυθείτε

Με την απειλή ότι θα τεθούν εκτός μισθοδοσίας και θα απολυθούν υπάλληλοι σε Νομικά Πρόσωπα και αναπτυξιακές μονάδες των δήμων που δεν δίνουν στοιχεία για την «ακτινογράφηση» του προσωπικού τους, το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να πιέσει τους δημάρχους  να εφαρμόσουν τις εντολές για την απογραφή φορέων των ΟΤΑ.


«Αν δεν απογραφούν θα απολυθούν όλοι. Από τους 750 φορείς έχουν απογραφεί οι 361. Οι υπόλοιποι είπαμε προχθές με τον υπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο ότι όποιος σε 15 μέρες δεν έχει απογραφεί σημαίνει ότι δεν υπάρχει», επεσήμανε, μιλώντας στο Μega ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου από τους 12.815 εργαζομένους σε νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις έχουν απογραφεί 5.464.

Εντοπίζεται  απροθυμία δημάρχων να αποστείλουν στοιχεία, καθώς οι προωθούμενες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση συναντούν αντιδράσεις  στο χώρο των εργαζομένων, που θεωρούν ότι η απογραφή και τα στοιχεία θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση για απολύσεις και ένταξη προσωπικού σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ετσι, ο κ. Γρηγοράκος πιέζει για να εφαρμοστούν οι εγκύκλιοι  με τις οποίες καλούνται οι δήμοι να στείλουν στοιχεία για την απογραφή των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και Δημοτικών Επιχειρήσεων, με χρονικό όριο το τέλος του Ιανουαρίου. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μείνουν εκτός μισθοδοσίας, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, και να απολυθούν όσοι δεν απογραφούν. «Εμείς θέλουμε να δούμε ποιος δουλεύει στους δήμους και τι δουλειά κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...