Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Οι δήμοι ψάχνουν τα σημεία συνάντησης των πολιτών για να... έρθει το δωρεάν WiFi

Ποικίλα σχόλια, όχι ιδιαίτερα θετικά, είχε προκαλέσει η δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Νοέμβριο για δωρεάν WiFi. Η επόμενη κίνηση πάντως προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως έγινε, καθώς ήδη οι δήμοι αναζητούν τα σημεία συνάντησης των πολιτών.


«Μπορώ σήμερα να υποσχεθώ ότι θα έχουμε δωρεάν ασύρματο WiFi ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο», ήταν η φράση του πρωθυπουργού που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως γιατί είχε ειπωθεί ως απάντηση στην ερώτηση για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η δυσπιστία των νέων στο πολιτικό σύστημα.


Τώρα γίνεται το επόμενο βήμα. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, οι δήμαρχοι όλης της χώρας έλαβαν επιστολή από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με το οποίο καλούνται να κάνουν «έρευνα αγοράς». Συγκεκριμένα, η επιστολή τους ζητούσε να υποδείξουν έως τις 15 Ιανουαρίου τα σημεία τα οποία συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο στο δήμο τους, καθώς και τα σημεία στα οποία οι δημότες παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθούν οι συγκεκριμένες τοποθεσίες με ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ. Οι δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά για την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...