Παρά το γεγονός ότι ήταν παρόντες στην εκδήλωση 3 γιατροί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί.
Ο Ντίνος ,όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, γεννήθηκε το 1928 και εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1986.
Το 1989 εκλέχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 1998.
Σχετικά με το θάνατο του Ντίνου Κοσμόπουλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Αποχαιρετούμε το φίλο, το δάσκαλο, τον αθλητή, τον παράγοντα, τον πρόεδρο, το δήμαρχο, μα πάνω από όλα τον άνθρωπο. Ο Ντίνος Κοσμόπουλος μένει στη μνήμη μας για το ήθος του, για την ακεραιότητά του, για τη φιλοπατρία του. Εμείς οι Μακεδόνες δεν θα λησμονήσουμε ποτέ την εικόνα του και τον πύρινο λόγο του πάνω στην εξέδρα του ιστορικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία μας, στις 14 Φεβρουαρίου 1992".
Ο τ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Ντίνου Κοσμόπουλου, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Έφυγε ένας μεγάλος Θεσσαλονικιός, ένας μεγάλος άνθρωπος, ένας μεγάλος αγωνιστής, ένας μεγάλος πατριώτης. Επιτυχημένος Δήμαρχος, έδωσε τον αγώνα του επί μία δεκαετία για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη και το πέτυχε. Αγωνίστηκε για την διαφύλαξη του ιερού ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας όσο ελάχιστοι. Υπηρέτησε την αθλητική Ιδέα όσο λίγοι. Ήταν ένας πραγματικός ευπατρίδης. Θα τον θυμόμαστε πάντα.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !