Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οι υπάλληλοι Περιφερειών θα πληρώνουν από την τσέπη τους έσοδα που δεν εισπράττουν

Στελέχη των περιφερειών που επιδεικνύουν, από δόλο ή αμέλεια, αδράνεια στην είσπραξη νομίμως βεβαιωθέντων ποσών, καταβάλλουν τα χρήματα από την τσέπη τους, όπως προκύπτει από εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, που εστάλη σε όλες τις Περιφέρειες.

Σύμφωνα με το Βήμαonline, η εγκύκλιος ορίζει ότι σε περίπτωση που διαπιστώνεται αδράνεια στην είσπραξη των εσόδων ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλουν να ενεργήσουν άμεσα για την είσπραξη τους και να παραπέμψουν τους υπεύθυνους για προσωπικό καταλογισμό με το ποσό της θετικής ζημιάς που προξένησαν.

Παράλληλα, το Ελεγκτικό Συνέδριο, διά του αρμοδίου Επιτρόπου, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους, οφείλει να παρακολουθεί την κανονική είσπραξη των εσόδων των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων και να ασκεί τον έλεγχο για την είσπραξη των νομίμως βεβαιωθέντων χρεών, οφειλών ή προστίμων σε βάρος τρίτων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα αρμόδια όργανα των περιφερειών οφείλουν να προχωρήσουν στην άμεση κατάρτιση των προϋπολογισμών οι οποίοι δεν θα είναι μόνον ισοσκελισμένοι, αλλά και «σφιχτοί».
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...