Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο Α. Πάγος επικύρωσε την καταδίκη του δημάρχου της Ζαχάρως

Την απόφαση του Εφετείου Πατρών για καταδίκη του δημάρχου Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, επικύρωσε ο Άρειος Πάγος με σημερινή απόφασή του, ύστερα από σχετική εισήγηση του αρεοπαγίτη, Γεώργιου Παντελή.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος ζητούσε την αναίρεση του Εφετείου Πατρών, με την οποία καταδικάστηκε για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΠ Ζαχάρως. Ειδικότερα, καταδικάστηκε δύο φορές από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε ποινές φυλάκισης οκτώ και δέκα μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Για την καταδίκη του προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος με την 1977/2008 απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναίρεσης και επικύρωσε την ποινή της φυλάκισης των οκτώ μηνών. Σήμερα, το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση για τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση, αυτή των δέκα μηνών.

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης του Πανταζή Χρονόπουλου κρίνοντας ότι «η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα».

Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, ο Πανταζής Χρονόπουλος από τις προσλήψεις στο ΚΕΠ Ζαχάρως απέκλεισε εκείνους που είχαν τα νόμιμα προσόντα. Ακολούθως, εξέδωσε χρηματικά εντάλματα πληρωμών για τους εν λόγω συμβασιούχους, παρά το γεγονός ότι υπήρχε αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας διαχείρισης του δήμου, η οποία αμφισβητούσε τη νομιμότητα έκδοσης των ενταλμάτων πληρωμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...