Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Άκυρες οι εκλογές του Νοέμβρη στα Γρεβενά - Ξανά στις κάλπες οι δημότες!

Τα εκλογικά αποτελέσματα της 7ης Νοεμβρίου ακυρώθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης. Ο δήμαρχος, Δημοσθένης Κουπτσίδης επιθυμεί να ξαναδιεκδικήσει τη λαϊκή εντολή και γνωστοποίησε ότι δεν θα στραφεί κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης ακυρώνει την απόφαση ανακήρυξης του πολυμελούς πρωτοδικείου Γρεβενών και διατάσσει την επανάληψη της εκλογής στο Δήμο Γρεβενών για την ανάδειξη του δημάρχου, του δημοτικού συμβουλίου και των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων.

Η αιτιολογία είναι ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου διενεργήθηκαν κατόπιν εσφαλμένης απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών της 13ης Αυγούστου με την οποία κατανεμήθηκαν εσφαλμένα οι έδρες στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Γρεβενών, στο πλαίσιο του "Καλλικράτη". Το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, από ό,τι έπρεπε, σε κάποιες εκλογικές ενότητες και λιγότεροι στην ενότητα των Γρεβενών.

Αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας της εκλογικής διαδικασίας, αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...