Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αναταράξεις έφερε η επιλογή Μπουτάρη

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣΣΤΟ προεκλογικό σκηνικό έφερε η στήριξη από το ΠΑΣΟΚ της υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουτάρη για τον Δήµο Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στους υπόλοιπους υποψηφίους που προέρχονται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, οι οποίοι µέσα στις επόµενες ηµέρες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα επιλέξουν αυτόνοµη κάθοδο στις εκλογές. Και βέβαια εάν θα εκδηλωθούν και µε ποιον τρόπο οι αντιδράσεις των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που διαφωνούσαν κατηγορηµατικά µε την επιλογή Μπουτάρη.

Σήµερα αναµένεται να ανακοινώσει τις επόµενες κινήσεις του όχι όµως και τις τελικές αποφάσεις του ο επιχειρηµατίας Νίκος Ευθυµιάδης, ο οποίος είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ελπίζοντας στο χρίσµα του κυβερνώντος κόµµατος.

Δυσαρεστηµένος από την απόφαση του Εθνικού Συµβουλίου εµφανίστηκε το µέλος του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών δηµοτικός σύµβουλος Μπάµπης Μπαρµπουνάκης, ο οποίος θα ανακοινώσει άµεσα τις αποφάσεις του, µετά τη συνεδρίαση της κίνησης πολιτών που συγκρότησε. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ στηρίξει τον κ. Μπουτάρη θα επιµείνει σε αυτόνοµη κάθοδο, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα δεχτεί πιέσεις για να αποσυρθεί.

Οσο για τον επιχειρηµατία Τάσο Τζήκα, παρέπεµψε τις αποφάσεις του στο συντονιστικό όργανο, το οποίο αναµένεται να συγκληθεί εντός των ηµερών.

Αντιδράσεις
«Η απόφαση που έλαβε το ΠΑΣΟΚ είναι το πρόβληµα για τον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος πρέπει πλέον να αποδεχθεί τις δεσµεύσεις που θα του επιβάλει το κόµµα που τον υπέδειξε υποψήφιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάκης Τζακόπουλος. «Μετά από µήνες προσπαθειών, η δήθεν ανεξάρτητη παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη επέτυχε τον στόχο που εξ αρχής είχε θέσει: να εξασφαλίσει το χρίσµα του κυβερνώντος κόµµατος», δήλωσε από την πλευρά του ο Στέλιος Παπαθεµελής.

Από την πλευρά του ο Κώστας Γκιουλέκας καλωσόρισε την υποψηφιότητα του Γ. Μπουτάρη στον Δήµο Θεσσαλονίκης επισηµαίνοντας ότι οι θέσεις και των δύο θα κριθούν στην πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...