Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Θα εμποδίσουμε να δοθούν στους ιδιώτες τα σκουπίδια της Ρόδου

«Παρούσα» σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Ρόδου να παραχωρήσει τα σκουπίδια στους ιδιώτες δηλώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά την απόρριψη -με οριακή πλειοψηφία- από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου της πρότασης από τη δημοτική Αρχή για προκήρυξη διεθνή διαγωνισμού για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων.

«Επειδή είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική Αρχή της Ρόδου θα επανέλθει στην προσπάθειά της, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου και δηλώνει την αγωνιστική παρουσία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αποτροπή με κάθε τρόπο της προσπάθειας εκχώρησης της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Ρόδου σε ιδιώτες και καλεί τη Δημοτική Αρχή να μην επανέλθει εκ νέου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εντείνονται οι προσπάθειες της μνημονιακής συγκυβέρνησης αλλά και πολλών αιρετών για την ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (καθαριότητα, πράσινο, Κοινωνικές Δομές κ.λπ.).

Άλλοθι στην πλειοψηφία, εκτός από πολιτικές επιλογές, των Δημοτικών Αρχών είναι η έλλειψη προσωπικού και επιλέγουν τον εύκολο δρόμο της διάλυσης των υπηρεσιών και της εκχώρησης της αρμοδιότητας στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Αδιαφορώντας για την στελέχωση των υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού επιλέγουν τους «σωτήρες» ιδιώτες που το μόνο που προσφέρουν από την εμπειρία μας τόσο σε Πανελλαδικό όσο και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι χειρότερες και πανάκριβες υπηρεσίες προς τους κατοίκους που θα επιβαρύνουν υπέρογκα τα Δημοτικά Τέλη ιδιαίτερα αυτή την περίοδο και οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και την ανεργία.

Τελευταίο παράδειγμα είναι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ρόδου να προχωρήσει σε Διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες, πρόταση που μετά και την παρέμβαση των Συλλόγων Εργαζομένων του Δήμου Ρόδου με οριακή πλειοψηφία δεν έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου.

Επειδή είναι ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή της Ρόδου θα επανέλθει στην προσπάθειά της η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου και δηλώνει την αγωνιστική παρουσία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αποτροπή με κάθε τρόπο της προσπάθειας εκχώρησης της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Ρόδου σε ιδιώτες και καλεί τη Δημοτική Αρχή να μην επανέλθει εκ νέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...