Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Καμμένος: Επιβάλλεται άμεσα να δοθούν πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων για τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας και ενόψει του έκτακτου συνεδρίου της, που θα γίνει στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο για τις τεράστιες και επαναλαμβανόμενες περικοπές που έχουν υποστεί οι δήμοι της χώρας, οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών εκ μέρους των δήμων και ζήτησε την έμπρακτη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:
Πάνος Καμμένος, πρόεδρος Ανεξάρτητων Ελλήνων:
"Η πολιτική του Μνημονίου, η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και η επιβολή της τρόικας μέτρων προκειμένου να πληρωθούν οι τοκογλύφοι και οι δανειστές έχουν οδηγήσει σε ασφυξία την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συναντηθήκαμε σήμερα με το προεδρείο των δημάρχων που μας εξέθεσαν επί αρκετή ώρα τα τεράστια προβλήματα και την ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα επιτρέψουμε η τρόικα να επιβάλλει σε 53.000 ελληνόπουλα να μην πάνε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δεν είναι δυνατόν από τη μια μεριά να δίνονται 100 εκ. ευρώ για το Μέγαρο Μουσικής και να το εγκρίνει η τρόικα και από την άλλη πλευρά να κόβονται 120 εκ. ευρώ, με τα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν 53.000 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με εργαζόμενους γονείς που δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους".

Επιβάλλεται άμεσα να δοθούν οι πόροι εκείνοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει πρώτα από όλα το κοινωνικό της έργο. Και κοινωνικό έργο είναι τα συσσίτια, είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία, είναι η στήριξη των πολιτών που έχουν περιέλθει στην εξαθλίωση λόγω της πολιτικής των Μνημονίων και της πολιτικής της τρόικας.
Κώστας Ασκούνης, πρόεδρος ΚΕΔΕ:
"Ενημερώσαμε τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κύριο Καμμένο και τους συνεργάτες του βουλευτές για την άσχημη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δήμοι. Όπως γνωρίζετε την επόμενη Πέμπτη συγκαλούμε στην Αθήνα έκτακτο συνέδριο για τα οικονομικά των δήμων, δεδομένου ότι εμείς έχουμε συνεισφέρει στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας τα μέγιστα. Και πιο συγκεκριμένα την τριετία 2009 έως 2012 οι πόροι στην Αυτοδιοίκηση έχουν μειωθεί κατά 60%, ενώ το μήνα Ιούλιο είχαμε μία επιπλέον μείωση της τάξης 29%. Αυτές οι περικοπές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών από μεριάς των δήμων.
Εάν αυτό συμβεί, θα καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος που σήμερα ουσιαστικά το σηκώνει στις πλάτες της η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι επιπτώσεις για τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους, θα είναι τεράστιες από την κατάρρευση των κοινωνικών υποδομών που έχουν δημιουργήσει οι δήμοι. Επίσης ενημερώσαμε τον κύριο πρόεδρο και τους συνεργάτες του για σειρά ζητημάτων θεσμικού χαρακτήρα και ζητήσαμε τη συμπαράστασή του, την οποία μας εξέφρασε, για τους πόρους, για τα θεσμικά ζητήματα και γενικότερα για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι πολύ σημαντικός στην περίοδο της κρίσης". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...