Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ/ΔΗΜΑΡ: Υπέρ αναστολής λειτουργίας των Δήμων

Με την γραμμή του τμήματος αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και των περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, συντάσσεται τώρα και το τμήμα αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζοντας την πρόταση να προχωρήσουν πανελλαδικά οι δήμοι σε αναστολής της λειτουργίας και σε πραγματοποίηση συλλαλητηρίου.

Τη συγκεκριμένη πρόταση περί πανελλαδικής αναστολής της λειτουργίας των Δήμων, την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου με ενδεχόμενη παραμονή των αιρετών στην πλατεία Συντάγματος, απ΄όπου θα διανέμονται στους περαστικούς ενημερωτικά φυλλάδια για την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις 12 Δεκεμβρίου παρουσίασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, Σπύρος Τζόκας.

Παράλληλα, προτείνουν, τη 19η Δεκεμβρίου οι δήμαρχοι να προχωρήσουν σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση στις έδρες των Περιφερειών.

Στην πρωτεύσουσα προτείνεται να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας. Αίτημα της διαμαρτυρίας θα αποτελούν οι κοινωνικές δομές των δήμων.

Ειδικότερα, στο πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου 2013 προτείνεται να υπάρξει συνέχιση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, προκειμένου οι δήμαρχοι να εκτιμήσουν εκ νέου την κατάσταση. Σε περίπτωση που δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε θετική πρόοδος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έως τις αρχές του χρόνου, προτείνεται οι δήμαρχοι να προχωρήσουν σε μόνιμη αναστολή της λειτουργίας των δήμων ή να υπάρξουν σύγκλιση δημοτικών, τοπικών συμβουλίων και παραιτήσεις δημάρχων. Ενάντια στη σύγκλιση νέου συνεδρίου τίθεται ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης.


sofokleousin.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...