Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Νικολόπουλος: «Η κυβέρνηση, πριν τη διαθεσιμότητα, να δείξει τα κενά και το χρονοδιάγραμμα επαναπορρόφησης»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ 
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.

Δημιουργήθηκε πυρήνας στγο χώρο της  Αυτοδιοίκησης

«Εφόσον το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η κυβέρνηση συνολικά και τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. ΔΗΜ.ΑΡ.), θέλουν να είναι στοιχειωδώς σοβαροί, δίνοντας και ένα σαφές στίγμα καλών προθέσεων έναντι των εργαζομένων που στοχεύουν να θέσουν σε διαθεσιμότητα, θα έπρεπε να έχουν ήδη καταγράψει και κοινοποιήσει όλες τις κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν και θα υπάρξουν τα προσεχή δύο χρόνια στην δημόσια διοίκηση, αλλά και να έχουν υποδείξει τον τρόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο θα απορροφηθούν οι εργαζόμενοι που θα τεθούν τώρα σε διαθεσιμότητα, ανά νομό και ανά κατηγορία.
Ας το κάνουν ακόμα και τώρα.
Αν δεν το κάνουν όμως, κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν μπορεί να μιλάει για “κινητικότητα”, παρά μόνο για απολύσεις, που φυσικά δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και αποδεκτές από κανέναν που κατανοεί ότι σε αυτή την χώρα δεν υπάρχει το περιθώριο ούτε για έναν επιπλέον άνεργο, στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα».
Αυτά τόνισε ο Βουλευτής και συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με εργαζομένους των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, που βρίσκονται στην τελική διαδικασία αντιμετωπίζουν της απομάκρυνσης από τις εργασίες τους λόγω του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Μάλιστα, ο τ. Υφυπουργός τόνισε ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, απευθυνόμενη στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, καλώντας τον να ζητήσει άμεσα από τα υπουργεία, τη σύνταξη καταλόγων με τις κενές οργανικές θέσεις, καθώς και αυτές που θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια λόγω συνταξιοδοτήσεων, βάσει των οποίων θα γίνεται αναπλήρωση από τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Χαιρετισμός στην ιδρυτική συνάντηση για την δημιουργία ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΝ πυρήνα στην Αυτοδιοίκηση

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα επιμένει πως η Πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού κάθε στοιχείο κοινωνικής συνοχής που έχει απομείνει, να σταματήσει άπαξ δια παντός κάθε πολιτική που καλλιεργεί “εμφυλιοπολεμικό κλίμα” μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Οι Έλληνες είναι λίγοι για  να χωρίζονται και οι Έλληνες εργαζόμενοι  είναι πλέον πολύ λιγότεροι…» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «κάθε επιπλέον άνεργος στοιχίζει ακριβά στη κοινωνία και στο κράτος», αλλά και πως «το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και της διαθεσιμότητας θα έπρεπε να συνοδεύεται από προγράμματα επανακατάρτισης και χρονικού προσδιορισμού επανένταξης σε κλάδους του δημόσιου τομέα που καταφανώς πάσχουν από έλλειψη προσωπικού.
Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και  όχι για… στυμμένες λεμονόκουπες»  τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, ο οποίος χαρακτήρισε ως απολύτως δικαιολογημένους τους φόβους όλων των εργαζομένων στον δημόσιο  τομέα, ότι ανοίγει μία «κερκόπορτα», από την οποία θα περάσουν αύριο – μεθαύριο και πολλές άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων προς την ανεργία.
«Όσοι θυμόμαστε το απύθμενο θράσος με το οποίο ο κ. Φούχτελ μας είπε ότι 3.000 εργαζόμενοι στην χώρα μας, κάνουν δουλειά 1.000 εργαζομένων στη Γερμανία, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως ακολουθείται μια πολιτική υποτέλειας και παράδοσης απέναντι στις απαιτήσεις των νέων κατακτητών που οδηγεί σε πογκρόμ κατά των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, εκφράζοντας τον φόβο όλων των φίλων και στελεχών του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος όλης της Ελλάδος, πως στόχος των δανειστών είναι η μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε νέο φοροεισπράκτορα, ενώ η ίδια θα πνέει τα λοίσθια μη έχοντας πόρους και προσωπικό για να εξυπηρετήσει τους πολίτες που εκπροσωπεί.
«Αν αυτός είναι ο στόχος τους και αυτόν εξυπηρετεί η κυβερνητική  πολιτική, τότε ας γνωρίζουν όλοι πως  είναι κοντά η ώρα που η  φωτιά του λαού θα κάψει τα σχέδιά τους» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...