Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Συνάντηση του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Δ. Αναγνωστάκη με τον Δημάρχο Ιωαννίνων



 Με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπεύθυνο του Αυτοδιοικητικού Τομέα του κόμματος, Δημήτρη Αναγνωστάκη, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα σοβαρά θεσμικά και οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, τα οποία θα μονοπωλήσουν και το συνέδριο της ΚΕΔΕ, που θα γίνει στα Γιάννινα στις 30 και 31 Μαΐου.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα χρήσιμη και από τις δύο πλευρές καθώς έδωσε την ευκαιρία για πλήρη ενημέρωση του κ. Αναγνωστάκη σε μία σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν τους Δήμους στην "μετακαλλικρατική" εποχή.

«Ενημέρωσα τον κ. Αναγνωστάκη για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση και για τα οποία απαιτούνται υπουργικές αποφάσεις ή νομοθετικές ρυθμίσεις. Μία σειρά γραφειοκρατικών ζητημάτων περισφίγγουν την αυτοδιοίκηση και δεν της επιτρέπουν να λειτουργήσει ελεύθερα. Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ θα υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις όμως το ζητούμενο είναι να γίνουν αποδεκτές από την Κυβέρνηση», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και συμπλήρωσε ότι τέτοιες συναντήσεις συμβάλλουν ώστε τα προβλήματα να φτάνουν στην Αθήνα.

Ο κ. Αναγνωστάκης ευχαρίστησε το δήμαρχο για τη συνάντηση και την αναλυτική ενημέρωση που είχε. «Εστιάσαμε σε εξειδικευμένα ζητήματα για τη βιωσιμότητα της Αυτοδιοίκησης και σε θέματα που αντί να διευκολύνουν, δυσχεραίνουν το έργο της και μειώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες. Επικεντρώνουμε λοιπόν εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα, ώστε να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στην επίλυσή τους», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αναγνωστάκης.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Ν.Ε. Ιωαννίνων  της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Βασιλείου, συναντήθηκε επίσης με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο συζήτησαν διεξοδικά τα ζητήματα που αφορούν στην περιφέρεια Ηπείρου και θέματα που έχουν να κάνουν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β΄βαθμού.

Τέλος ο Δημήτρης Αναγνωστάκης  συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχο Ζίτσας κ. Δ. Ρογκότη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα των Δήμων της Ένωσης και παρέλαβε  υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις των αιρετών της Α/θμιας Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...