Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αύριο η συνάντηση ΚΕΔΕ - Γρηγοράκου για τη διαδημοτική κινητικότητα

Θα πραγματοποιηθεί ύστερα από αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος


Αύριο, στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο για τη διαδημοτικής κινητικότητας.

Η συνάντηση αποτελεί πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, προκειμένου «να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και απαντήσεις τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο» για τα συμπεράσματα της μελέτης που εστάλη στους δημάρχους από τον κ. Γρηγοράκο και αφορά τη στελέχωση και εκτιμήσεις κινητικότητας προσωπικού ανά δήμο.

Με τη μελέτη οι δήμοι ενημερώνονται για τον αριθμό των υπαλλήλων που αποτελούν πλεονάζον προσωπικό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών και οι οποίοι πρέπει να ενταχθούν στη διαδικασία της διαδημοτικής κινητικότητας. Διευκρινίζεται πάντως ότι δεν προβλέπονται απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητες.

Η ΚΕΔΕ ζήτησε επείγουσα συνάντηση, καθώς επισημαίνει έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σημειώνεται ότι στα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών αντιτίθενται οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης αντίστοιχα. Ο κ. Καμίνης, μάλιστα, ο οποίος συγκάλεσε χθες εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, υποστήριξε ότι η κεντρική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σαν «κλωτσοσκούφι» τους δήμους της χώρας και έκανε λόγο για «προμελετημένο σχέδιο σε βάρος των μεγάλων δήμων».

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αν φύγουν οι εργαζόμενοι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όχι μόνο δεν μας περισσεύουν, αλλά μας λείπουν κιόλας άτομα».



www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...