Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ραντεβού με τον Ραγκούση ζητούν 7 δήμαρχοι

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, ζητούν επτά δήμαρχοι της Αττικής, οι οποίοι, με κοινή ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν ότι έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των πολεοδομικών γραφείων, τα οποία από 1ης Ιανουαρίου 2011 μεταφέρθηκαν από τις πρώην νομαρχίες στους δήμους.

Οι δήμαρχοι που πραγματοποίησαν σύσκεψη στο δημαρχείο Πειραιά, σε κοινή ανακοίνωσή τους, υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανεπάρκεια προσωπικού, ενώ σημαντικός αριθμός στελεχών των Πολεοδομικών Γραφείων, αντί να μεταφερθεί στους δήμους, όπως θα ήταν και το λογικό, «εγκλωβίστηκε» στην περιφέρεια.

Επίσης, αναφέρουν έλλειψη πόρων για τη μισθοδοσία όσων υπαλλήλων μεταφέρθηκαν στους δήμους και για τα λειτουργικά έξοδα, γεγονός που οφείλεται στην καθυστέρηση απόδοσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, καθώς και στη μη αποστολή του συνόλου τις υλικοτεχνικής υποδομής που αντιστοιχούσε στις υπηρεσίες αυτές.

Επίσης, τονίζεται ότι δεν έχουν προσδιοριστεί με ακρίβεια οι αρμοδιότητες των εν λόγω Πολεοδομικών Γραφείων, ενώ αναφέρουν ότι υπάρχει αναρχία στη διατήρηση των αρχείων και των αδειών μετά τις ανακατατάξεις.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρ. Κορτζίδη και με τη συμμετοχή των δημάρχων Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκου, Αιγάλεω, Χρ. Καρδαρά, Αγ. Παρασκευής, Β. Ζορμπά, Ελευσίνας, Γ. Αμπατζόγλου, Ν. Ιωνίας, Η. Γκότση και Αχαρνών, Σ. Ντούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...