Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Χρ. Κορτζίδης: "Καλλικράτης": Σχέδιο κατεδάφισης της αυτοδιοίκησης

Η κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει, ίσως και πριν της ζητηθεί συγκεκριμένα από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., ένα σχέδιο κατεδάφισης της αυτοδιοίκησης, τον «Καλλικράτη». «Καλλικράτης» ουσιαστικά σημαίνει εξαφάνιση Δήμων σαν του Ελληνικού, οικονομική ασφυξία, αδυναμία υλοποίησης κοινωνικού έργου, δεκάδες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας. Είναι ένα μέρος του γενικότερου σχεδίου κατεδάφισης της κοινωνίας μας και των δικαιωμάτων που καταχτήθηκαν με αγώνες πολλών δεκαετιών.
Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να δώσουμε και τη δική μας συμβολή σ’ αυτό που είναι απόλυτα αναγκαίο. Τη δημιουργία δηλαδή ενός κινήματος αντίστασης σ’ αυτές τις καταστροφικές πολιτικές. Ενός κινήματος που θα σαρώσει και θ' ανατρέψει όλα αυτά τα σχέδια που οδηγούν τον λαό μας και θεσμούς που ο ίδιος δημιούργησε στην εξόντωση.
Πολλοί νόμισαν πως κάνουμε ένα αγώνα για τα μάτια του κόσμου. Ή για κάποιες καρέκλες. Πέφτουν έξω. Ψήφισαν τον νόμο - οδοστρωτήρα. Και άλλοι νόμοι ψηφίστηκαν στο παρελθόν και βρέθηκαν στα αζήτητα. Ο λαός μπορεί να στείλει εκεί και τον "Καλλικράτη" και τα υπόλοιπα μέτρα που στραγγαλίζουν τη ζωή του. Φτάνει να ξεσηκωθεί. Να πει «ώς εδώ».
Προσωπικά, θα είμαι ευτυχής αν με τη στάση μου μπορέσω να βοηθήσω σ’ αυτό.

1 σχόλιο:

  1. Η νεολαία του Βελβεντού δεν ξεχνά. Ο αγώνας συνεχίζεται. http://www.facebook.com/group.php?gid=122975344402373&ref=mf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...