Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Υπ. Εσωτερικών: Στους δήμους 225 εκατ. ως μέρος οφειλόμενων

Με αυτό το ποσό ενισχύει τους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών, αποδίδοντας μέρος των οφειλόμενων, κυρίως για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών. 

Στην επιχορήγησή τους με 225 ευρώ απο τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων (ΣΑΤΑ), για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών,προχωρά το υπουργείο εσωτερικών.

Πρόκειται για ένα μέρος των οφειλόμενων στην αυτοδιοίκηση, καθώς αποδίδονται στους δήμους της χώρας τα τρία τέταρτα της προβλεπόμενης ΚΥΑ για τη ΣΑΤΑ (η συνολική πίστωση ήταν ύψους 299 εκατ. ευρώ). Και αυτό μία ημέρα πριν από τη συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό, αλλά πριν από τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει οι δήμαρχοι της Αττικής και πολλών άλλων περιφερειών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, το ποσό των 153.114.000 ευρώ θα δοθεί για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων των δήμων, καθώς και για την κάλυψη των αντισταθμιστικών οφελών, ενώ ακόμη 14.250.000 ευρώ θα χορηγηθεί για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.

Επίσης, θα διατεθούν 56.062.500 ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», 375.000 ευρώ, για την κάλυψη δαπανών εκτός έδρας κίνησης και οδοιπορικών εξόδων του τεχνικού προσωπικού των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων, στις έδρες των νομών και, τέλος, 448.500 ευρώ θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...