Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Νέο διήμερο «λουκέτο» στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου βάζουν οι δήμοι

Οι δήμαρχοι, μετά τη νέα «κόκκινη γραμμή» των 2,7 δισ. ευρώ που έβαλαν κι αφού ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να δεσμευθεί για τα «300», αποφάσισαν να κλιμακώσουντις κινητοποιήσεις τους, κλείνονταςτους δήμους για 48ώρες, αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον αγιασμό στα σχολεία, και περαιτέρω κλιμάκωση αν δεν δοθεί λύση.

Σύμφωνα με το ψήφισμα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, οι ημερομηνίες αναστολής λειτουργίας των δήμων θα επιδιωχθεί να είναι η 12η και 13η Σεπτεμβρίου, ημερομηνίες κατά τις οποίες θα επιδιώκεται συνάντηση των δημάρχων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (η μία ημέρα) και με τον προεδρείο της Βουλής (την άλλη). 
Κατά τη δεύτερη συνάντηση, θα ζητηθεί να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης με την παρουσία εκπροσώπων της ΚΕΔΕ. 
Να σημειωθεί, δε, πως στο καταληκτικό σημείο 8 του ψηφίσματος, το οποίο ενεκρίθη κατά πλειοψηφία, γίνεται λόγος για αξιόλογηση της όλης κατάστασης και εντέλει λήψη απόφασης που μπορούν να φτάσουν σε ακραίες καταστάσεις (κλείσιμο δήμων και παραιτήσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...