Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ηλεκτρισμένο παραμένει το κλίμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις

Ηλεκτρισμένο παραμένει το κλίμα ανάμεσα στην πλειοψηφία των δημάρχων, μετά και από τη συνάντηση που είχε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο τής Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, και παρά τις δεσμεύσεις που έλαβαν από την κυβέρνηση, για την οικονομική ενίσχυσή τους, στο πλαίσιο της οικονομικής συγκυρίας και εφαρμογής τής δημοσιονομικής προσαρμογής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Δ.Σ. τής ΚΕΔΕ, που είχε προγραμματίσει συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να εξετάσει τα αποτελέσματα τής συνάντησης με τον πρωθυπουργό και να καθορίσει τη στάση του στο αυριανό έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αποφάσισε να συνεδριάσει εκ νέου και να λάβει τις αποφάσεις του, μετά την αυριανή ομιλία τού υπουργού Εσωτερικών, στο συνέδριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τού πρωθυπουργικού γραφείου, στους Δήμους, πλέον των ΚΑΠ, θα αποδοθεί το ποσό των 214 εκατ. ευρώ που αφορά την 4η δόση από τις 8 δόσεις της ρύθμισης των οφειλόμενων προς αυτούς και το ποσό των 349 εκατ. ευρώ που αφορά το σύνολο των επενδυτικών δαπανών των Δήμων (τα 299 εκατ. ευρώ αφορούν τη μεταφορά της ΣΑΤΑ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στον Τακτικό Προϋπολογισμό, διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε με πρόσφατη κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Δικτύων και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών. Επίσης, έγινε γνωστό ότι με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών θα υπάρξει επιμήκυνση και ρύθμιση των χρεών των Δήμων.

Στο μεταξύ, σε ψήφισμά τους οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια της Αττικής, καθώς και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έκαναν δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στις νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων, καταγγέλλουν την αθέτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ για το 2012, τουλάχιστον στο ύψος των 2,7 δισ. ευρώ και διαμαρτύρονται για την ανεπαρκή χρηματοδότηση των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Ζητούν, δε, την απόδοση όλων των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης, να μην υπάρξουν νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων και καμία απόλυση ή εφεδρεία.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή τής ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει Παναττική σύσκεψη στις 4 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει τρόπους αντιμετώπισης «τής βάρβαρης επίθεσης τής τρικομματικής συγκυβέρνησης και τής τρόικας, σε βάρος των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...