Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Συνάντηση πρωθυπουργού - ΚΕΔΕ την Τετάρτη

Με τον Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί την Τετάρτη στις 12:00 το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προκειμένου ο πρωθυπουργός να ενημερωθεί για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι εξαιτίας των συνεχών περικοπών.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης του δ.σ., το οποίο θα συνέλθει στις 15.00 ενώ οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης θα ληφθούν την Πέμπτη, στο έκτακτο συνέδριο που συγκαλεί η ΚΕΔΕ.

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουσουρούλη για θέματα λιμενικής πολιτικής και τις επιπτώσεις στις πόλεις, στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Η ΚΕΔΕ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της προς τον υπουργό για την εκχώρηση, με Προεδρικό Διάταγμα, των λιμανιών στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος και καμία συνεργασία.

Ο κ. Μουσουρούλης ανέπτυξε στην αντιπροσωπεία τις βασικές θέσεις του υπουργείου για την καλύτερη αξιοποίηση των λιμανιών και την προσέλκυση επενδύσεων θεωρώντας ότι πρέπει να είναι ενεργός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτό.

Τελικά συμφωνήθηκε η άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα υποβάλει στον υπουργό Ναυτιλίας σχετικό υπόμνημα στο οποίο θα περιληφθούν όλα τα τεχνικά, διοικητικά και οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια της χώρας. Την ευθύνη για τη συλλογή των σχετικών στοιχείων ανέλαβε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και άλλα θέματα όπως για παράδειγμα το θέμα της χερσαίας ζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...