Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Πρόταση της ΚΕΔΕ σε αντικατάσταση της διαθεσιμότητας


Την αναλυτική καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό, στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και στη συνέχεια τη δημοσιοποίηση και προκήρυξη των κενών θέσεων ώστε να πληρωθούν άμεσα, πρότεινε στο σημερινό έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο πρόεδρός της Κ. Ασκούνης σε αντικατάσταση της διαθεσιμότητας.

Ο κ. Ασκούνης, ο οποίος τάχθηκε ευθέως κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, σημείωσε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα αποτρέψει την αμφισβήτηση των πραγματικών της προθέσεων.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι άμεσα θα επιδιωχθούν συναντήσεις με κόμματα και βουλευτές ώστε να αλλάξουν τα μέτρα και οι ρυθμίσεις που πλήττουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ πριν τη συζήτηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, η ΚΕΔΕ θα διοργανώσει πανελλαδική κινητοποίηση όλων των αιρετών και συγκέντρωση στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέλαβε ότι αυτό εισάγει την πλήρη επιτροπεία των δήμων, τονίζοντας πως συνιστά παραβίαση του άρθρου 102 του Συντάγματος για τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια ενώ ανακοίνωσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Ευρώπης

Ακόμα ζήτησε άμεση υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για χρηματοδότηση των προνοιακών δομών και υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ θα διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, σύμφωνα με τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανακοίνωσε τη διοργάνωση σύσκεψης όλων των Ενώσεων Δήμων της νότιας Ευρώπης, στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...