Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αντιπαράθεση Σγουρού και ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα απορρίμματα

Σχετικά με την επέκταση της λειτουργίας για τρία χρόνια του Ε.Μ.Α.Κ. και του Αποτεφρωτήρα Ε.Ι.Α. στη Φυλή.


Η επέκταση της λειτουργίας του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (Ε.Μ.Α.Κ.) και του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων (Ε.Ι.Α.) στη Φυλή για τα επόμενα τρία χρόνια, αποτέλεσε αντικείμενο αντεγκλήσεων μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ Γιάννη Σγουρού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η επέκταση της λειτουργίας για τα επόμενα τρία χρόνια έγινε με στόχο «την εξυπηρέτηση των μεγάλων εργολαβικών και επιχειρηματικών συμφερόντων» και καταλογίζει στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, που έλαβε τη σχετική απόφαση και στον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ κ. Σγουρό, «αδιαφανείς διαδικασίες» στη λήψη της σχετικής απόφασης. Γι’ αυτό και καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή «να δώσει στη δημοσιότητα τις συμβάσεις του Ε.Μ.Α.Κ. και του αποτεφρωτήρα Ε.Ι.Α. καθώς και την αποτίμηση της λειτουργίας τους από τον ιδιώτη (τεχνική και οικονομική αξιολόγηση)».

Τέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει ότι είναι κατά της συνέχισης της συνεργασίας με τους εργολάβους-ιδιώτες και υπέρ της λειτουργίας των εγκαταστάσεων από το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό του Συνδέσμου.

Απαντώντας ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ σε όσα καταλογίζονται, σημειώνει ότι «οι πρόσφατες επιτυχείς διαπραγματεύσεις της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, με τις οποίες μειώνεται το χρέος του Συνδέσμου προς κοινοπρακτικά σχήματα που λειτουργούν τις δυο μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Αποτέφρωσης Νοσοκομειακών Απορριμμάτων στη Φυλή, με όφελος για το Σύνδεσμο άνω των 10 εκατ. ευρώ, έχει ενοχλήσει πολλούς και για διάφορους λόγους».

Και προσθέτει ότι οι συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής αναμεταδίδονται από το Διαδίκτυο. «Προκαλούμε τη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να κάνει κι αυτή σε ζωντανή αναμετάδοση από το διαδίκτυο τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής της Επιτροπής για να βλέπουν όλοι οι εργαζόμενοι τι συζητείται σε αυτές» αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...